Atalanta i Josip Iličić ušli u povijest Serie A

Foto: fah

Nogometaši Atalante u 30. kolu talijanskog prvenstva pobijedili su Bolognu sa 4-1, a susret su obilježila dva nesvakidašnja rekorda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Atalanta je sva četiri gola zabila u prvih 15 minuta postavši prva momčad u elitnom razredu talijanskog nogometa kojoj je to uspjelo u posljednjih 87 godina.

Posljednji klub koji je zabio četiri gola u prvih četvrt sata bio je Juventus 1932. godine u pobjedi 7-1 protiv Rome. Tada su golove u prvih 15 minuta zabili Ferrari (9, 14), Orsi (11) i Cesarini (13). Do kraja utakmice među strijelce su upisali Orsi (52) i Vecchina (59, 76), a za Romu je zabio Bernanrdini (40).

Atalantu su do pobjede predvodili Josip Iličić (3, 5), Hans Hateboer (9) i Daniel Zapata (15).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slovenski reprezentativac je tako postao prvi igrač u Serie A koji je u prvih pet minuta utakmice zabio dva gola nakon prosinca 2001. kada je to uspjelo Marcu di Vaiju u dresu Parme u pobjedi 3-2 protiv Udinesea.

Iličić je ove sezone zabio 11 golova i dodao šest asistencija.

Na vrhu ljestvice strijelaca je napadač Sampdorije Fabio Quagliarella koji je postigao 21 gol, Krzysztof Piatek (Milan) i Duvan Zapata (Atalanta) su zabili po 20 golova, a portugalska zvijezda Cristiano Ronaldo (Juventus) je četvrti sa 19 golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.