Atletika: U Glasgow putuje petero hrvatskih predstavnika

Foto: fah

Na ovogodišnjem Europskom dvoranskom atletskom prvenstvu koje će se održati u Glasgowu od petka do nedjelje Hrvatsku će predstavljati petero natjecatelja, a najviše izgleda za dobar plasman daje se Andrei Ivančević na 60 metara s preponama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Andrea je u mnogo boljoj zdravstvenoj situaciji no što je to bilo prije posljednjeg Europskog prvenstva u Beogradu, kao i uoči prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva u Birminghamu. Siguran sam kako ona u ovom trenutku u nogama ima utrku ispod osam sekundi. Jako je motivirana za ovo natjecanje jer zna kako neće više imati puno prilika”, rekao je o izgledima svoje 34-godišnje štićenice trener Igor Čordaš.

Ivančević je ove sezone najbolji rezultat od 8.06 sekundi ostvarila prije dva tjedna u Eubanneu, a njezin i hrvatski rekord na ovoj dionici postavljen prije tri godine iznosi 7.91 sekundi.

Uz Ivančević, u Glasgowu će na 60 metara s preponama nastupiti i 27-godišnja Ivana Lončarek koja je vrlo optimistična uoči puta:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ovo će biti moje treće europsko prvenstvo i očekujem kako bih mogla i popraviti plasman od zadnji put kada sam bila 10. iako će konkurencija biti jača nego ikad. Svjesna sam kako ću za prolazak u finale vjerojatno morati trčati osobni rekord, a možda i ispod osam sekundi”, kazala je Lončarek koja je prije pet dana u Beogradu ostvarila najbolji rezultat sezone od 8.17, što je za 10 stotinki slabije od njezina osobnog rekorda starog dvije godine.

Hrvatski predstavnik u muškom sprintu bit će 24-godišnji Zvonimir Ivašković koji će nastupiti na 60 metara.

“Nakon dugo vremena iza mene su pripreme koje su prošle bez ozljeda i cilj mi je prolazak u polufinale s najboljim rezultatom sezone. Osjeća se utjecaj prvenstva na otvorenome u Dohi zbog kojega u mojoj disciplini u Glasgowu neće biti najvećih imena”, izjavio je Ivašković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tehničkim disciplinama Hrvatsku će predstavljati Ana Šimić u skoku u vis i Ivan Horvat u skoku s motkom, dok je Stipe Žunić, koji je u Beogradu bacio kuglu do 20.32 metara morao odustati od nastupa zbog ozljede.

“U Beogradu sam dobio virozu, a na prvom treningu nakon što sam se oporavio zadobio sam rupturu međurebrenog mišića. Ozljeda nije teška, ali zbog nje ne mogu tehnički izvesti hitac na željeni način. Kako ubrzo počinje sezona na otvorenom, odlučio sam preskočiti ovo natjecanje”, rekao je Žunić koji se osvrnuo i na svoje dugoročne planove:

“Cilj su mi Olimpijske igre u Tokiju i biti na vrhuncu tamo. Naravno, važno je i Svjetsko prvenstvo u Dohi na koje dolazim kao osvajač medalje. U sezonu na otvorenom ulazim optimistično, očekujem baciti dobar rezultat na nekom od natjecanja na samom početku koji bi mi omogućio pozivanje na mitinge ‘Dijamantne lige'”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik hrvatske atletske reprezentacije Mladen Katalinić rekao je kako bi za naše predstavnike svaki ulazak u finale bio velik kao medalja.

“Mi jesmo dobili dvoranu, ali efekte te dvorane imat ćemo tek za koju godinu. Znate kako smo posljednju medalju sa dvoranskih europskih prvenstava osvojili još prije 25 godina. Ne želim zvučati previše depresivno, ali nas bi veselilo i jedno finale”, kazao je Katalinić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.