HNiP: ‘Harangi protiv HRT-a su se pridružile i neke cehovske udruge čiji članovi dovode javnost u zabludu’

Foto: Facebook

Hrvatski novinari i publicisti, osuđuju i drže krajnje neprimjerenim najnoviji oblik medijskog obračunavanja politike s javnim servisom – Hrvatskom radiotelevizijom.

“Hrvatska radiotelevizija u dvadeset sedam godina višestranačja svjedočila je mnogim oblicima pritisaka, no ovih dana svjedočimo orkestriranim napadima kako opozicije tako i različitih udruga.

>HND se buni protiv prijedloga imenovanje Katje Kušec u Vijeće za elektroničke medije

Atmosfera pritiska u kojoj se proziva HRT zbog tužbi protiv nakladnika, a koje su rezultat legitimnih pokušaja da se dobije pravna zadovoljština zbog zaštite ugleda i digniteta HRT-a, kulminirala je izbacivanjem novinarske ekipe HRT-a s medijske konferencije najjače oporbene stranke SDP-a, odnosno onemogućavanjem novinara u izvršavanju njihovog osnovnog poslanja; a to je objektivno izvještavanje o događajima. Ovoj harangi protiv HRTa nenačelno su se pridružile i neke cehovske udruge čiji članovi dovode javnost u zabludu da HRT ne izvršava svoje zakonske obveze prema neovisnim dobavljačima.

>Tko je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a zbog čijeg otkaza Peđa Grbin proziva HRT?

>Predsjednik HND-a Hrvoje Zovko dobit će izvanredan otkaz na HRT-u zbog vulgarnog ispada i prijetnji kolegici

Hrvatski novinari i publicisti pozivaju sve strane na dijalog jer zakopavanje u ideološke rovove vodi samo u još veće podjele, dok se javni servis – Hrvatska radiotelevizija svjesno pretvara u arenu za političko obračunavanje. Jednako tako pozivamo političare da se u svojim javnim istupima ne svrstavaju uz uvijek iste udruge ili nakladnike, nego da se drže istine i zakona, a posebice Zakona o HRT-u kojega su sami donijeli”, zaključili su u priopćenju iz udruženja Hrvatski novinari i publicisti.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr