Atletika: Veštić u Varaždinu

Foto: fah

Pripreme za održavanje Ekipnog prvenstva Europe u atletici – 2. liga (ETCH2nd) koje će se u Varaždinu održati točno za tri mjeseca (10. – 11. kolovoza) odvijaju se zacrtanom dinamikom i nema sumnje da će sve biti spremno za najveću atletsku manifestaciju u ovom dijelu Hrvatske tri desetljeća nakon Juniorskog prvenstva Europe u atletici (JUPEA) 1989. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U to se prilikom današnjeg boravka u Varaždinu i Čakovcu uvjerio Ivan Veštić, predsjednik Hrvatskog atletskog saveza koji je obavio niz razgovora s članovima Organizacijskog odbora, ali i s najvišim dužnosnicima Varaždinske županije, te gradova Varaždina i Čakovca.
Zamjenika Varaždinskog župana Tomislava Paljaka tako je obavijestio o tijeku priprema za veliku sportsku manifestaciju koja će početkom kolovoza u Varaždinsku županiju dovesti više od tisuću sudionika iz 12 europskih zemalja. Zamjenik župana Paljak tom je prilikom istaknuo kako ovakve manifestacije imaju i važan gospodarski značaj, ali predstavljaju i izvrsnu prigodu za promicanje turističkih, kulturnih i sportskih sadržaja županije. U tom smislu dao je i potporu ovom projektu.
Uz Europsku atletsku federaciju i Hrvatski atletski savez, Grad Varaždin je suorganizator Ekipnog prvenstva Europe u atletici – 2. Liga te se kraju privode pripreme za rekonstrukciju atletske staze stadiona Sloboda, a na sastanku sa zamjenicom gradonačelnika Varaždina Sandrom Malenicom i njezinim suradnicima bilo je riječi o nizu tehničkih i organizacijskih detalja kako bi Varaždin bio kvalitetan i dobar domaćin najboljim atletičarima iz 12 europskih zemalja. Između ostalog, dogovoreno je da će u znak dobrodošlice atletičarima iz 12 zemalja u petak 9. kolovoza biti upriličen prigodni program na trgu ispred Gradske vijećnice, a u sklopu tradicionalne manifestacije “Ljeto u Varaždinu”.
Tijekom prvenstva sudionici će biti smješteni u Varaždinu, Ludbregu i Čakovcu, gdje će također za potrebe priprema i treninga atletičara biti obnovljena atletska borilištima na gradskom stadionu. O tijeku priprema za rekonstrukciju atletskih terena u Čakovcu bilo je riječi u razgovoru sa čakovečkim gradonačelnikom Stjepanom Kovačem i njegovim suradnicima. Tom prilikom predsjednik Hrvatskog atletskog saveza Ivan Veštić istaknuo je da se ovog trenutka u Hrvatskoj uređuje desetak atletskih terena čime će biti stvoreni uvjeti za novi zamah “kraljice sportova”. Sjever Hrvatske u tome ima znatne prednosti, jer će na udaljenosti od 10-ak kilometara zahvaljujući Ekipnom prvenstvu Europe u atletici – 2. liga biti obnovljena dva prelijepa atletska stadiona koji će u sinergiji ubuduće moći konkurirati za domaćinstvo velikih europskih i svjetskih atletskih priredbi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.