ATP Auckland: Pavić i Marach bez finala, prvi naslov za Sandgrena ili Norrieja

Foto: fah

Američki 27-godišnji tenisač Tennys Sandgren i 23-godišnji Britanac Cameron Norrie borit će se za svoj prvi ATP naslov u subotnjem finalu turnira u novozelandskom Aucklandu, gdje su pobjedama u polufinalnim dvobojima spriječili njemačko finale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Amerikanac je u polufinalu sa 6-4, 6-2 nadigrao Philippa Kohlschreibera, dok je Norrie sa 7-5, 4-6, 6-3 bio bolji od Jan-Lennarda Struffa.

Sandgren i Norrie se nikada nisu sastajali na ATP ili Grand Slam turnirima, ali su odigrali šest mečeva na Challengerima i Futuresima, u kojima je Britanac četiri puta bio bolji.

Norrie će u subotu po prvi put igrati za naslov pobjednika na ATP turniru, a Sandgrenu je to drugo finale u karijeri, nakon što je poražen u dvoboju za naslov na prošlogodišnjem turniru u Houstonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do finala turnira parova nisu uspjeli stići prvi nositelji i branitelji naslova, Splićanin Mate Pavić i Austrijanac Oliver Marach. U polufinalu su ih nadigrali Japanc Ben McLachlan i Nijemac Jan-Lennard Struff sa 6-4, 6-7 (6), 11-9, s time da su Pavić i Marach u drugom setu spasili tri meč-lopte, ali nisu uspjeli kompletirati veliki preokret.

ATP Auckland – polufinale

Cameron Norrie (VB) – Jan-Lennard Struff (Njem) 7-5, 4-6, 6-3

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tennys Sandgren (SAD) – Philipp Kohlschreiber (Njem) 6-4, 6-2

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.