ATP Basel: Čilić lakoćom u četvrtfinale

epa04995237 Marin Cilic of Croatia celebrates winning against Roberto Bautista Agut of Spain during their final match at the Kremlin Cup tennis tournament in Moscow, Russia, 25 October 2015. EPA/YURI KOCHETKOV

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić u četvrtak je lakoćom sa 6-3, 6-1 svladao Rusa Tejmuraza Gabašvilija u 2. kolu ATP turnira serije 500 u švicarskom Baselu i izborio četvrtfinalni dvoboj sa Španjolcem Rafaelom Nadalom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čilić je u odličnoj predstavi po dvaput oduzimao servis Gabašviliju u oba seta te imao niz od sedam uzastopnih gemova od 4-3 u prvom do 5-0 u drugom setu, a za pobjedu je trebao samo 75 minuta. Bio je to njihov drugi međusobni dvoboj i druga uvjerljiva pobjeda hrvatskog tenisača.

Čilića u petak čeka dvoboj protiv nekadašnjeg najboljeg tenisača svijeta, Španjolca Rafaela Nadala. Za Marina će to biti drugi nastup u četvrtfinalu turnira u Baselu na kojem nije igrao od 2010. godine. Protiv Nadala je dosad odigrao tri meča i jednom ga pobijedio – 2009. u polufinalu turnira u Pekingu (6-1, 6-3). Posljednji dvoboj imali su 2011. na zemljanoj podlozi u Rimu, gdje je Nadal uvjerljivo bio bolji (6-1, 6-3).

Na putu do svog drugog četvrtfinala u Baselu Španjolac je u tri seta pobijedio Čeha Lukaša Rosola i Bugarina Grigora Dimitrova. Nadal je u Baselu prošle godine stigao do četvrtfinala, gdje ga je zaustavio hrvatski Davis Cup reprezentativac Borna Ćorić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ATP Basel – 2. kolo:

MARIN ČILIĆ (HRV/7) – Tejmuraz Gabašvili (Rus) 6-3, 6-1

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.