ATP Doha: Rubljov i Monfils u finalu

Foto: fah

Ruski 20-godišnji tenisač Andrej Rubljov i 31-godišnji Francuz Gael Monfils borit će se u subotu za naslov pobjednika ATP turnira u Dohi, gdje je Rus u petak u polufinalu nadigrao Argentinca Guida Pellu sa 6-2, 4-6, 7-6 (2) spasivši jednu meč-loptu, dok je Monfils bez borbe prošao prvog nositelja Austrijanca Dominica Thiema, koji je morao odustati od nastupa zbog bolesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Monfilsu će ovo biti već četvrto finale u Dohi, ali još uvijek čeka na prvi trijumf u Kataru. Prvi put je do meča za naslov stigao 2006. kad ga je pobijedio Roger Federer, u finalu 2012. bolji je bio Jo-Wilfried Tsonga, a 2014. Monfilsa je nadigrao Rafael Nadal.

Rubljovu će ovo biti drugo finale u karijeri na ATP turnirima i prilika za drugi naslov. Prvi je osvojio prošle godine na umaškom Croatia Openu, nakon što je u glavni ždrijeb ušao kao ‘sretni gubitnik’ iz kvalifikacija. Rus je bio i finalist prošlogodišnjeg prvog izdanja Next Gen ATP Finala u Milanu, gdje su se za naslov borila osmorica najboljih tenisača do 21 godine, a u finalu ga je pobijedio Korejac Hyeon Chung.

ATP Doha – polufinale

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gael Monfils (Fra) – Dominic Thiem (Aut/1) predaja bez borbe

Andrej Rubljov (Rus) – Guido Pella (Arg) 6-2, 4-6, 7-6 (2)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.