ATP Gstaad: Galović ispustio dobiveni meč

Foto: fah

Hrvatski tenisač Viktor Galović bio je na korak do plasmana u polufinale ATP turnira u Gstaadu, ali nažalost nije uspio premda je u tiebreaku trećeg, odlučujućeg seta vodio 5-1 protiv Srbina Lasla Đere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na koncu je srpski tenisač nakon skoro tri sata borbe pobijedio 6-7 (5), 6-3, 7-6 (5).

Galović do ovog turnira nije ostvario niti jednu pobjedu na ATP Touru, a zanimljivo niti u Gstaadu nije trebao nastupiti nakon što je izgubio od Nijemca Yannicka Hanfmanna u posljednjem kolu kvalifikacija. Međutim u turnir je ušao kao ‘lucky loser’ i potom ostvario rezultat karijere.

U prvom kolu je pobijedio Nizozemca Robina Haasea sa 6-1, 3-6, 6-3 ostvarivši prvu pobjedu u glavnom ždrijebu na nekom ATP turniru u karijeri. Potom je je bio bolji od 17-godišnjeg Kanađanina Felixa Auger-Aliassimea 3-6, 6-4, 6-2. Svoj pobjednički put mogao je nastaviti i u četvrtfinalu, ali je nakon velike drame izgubio od 101. tenisača svijeta koji je u 2. kolo bio bolji i od Borne Ćorića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galović je bolje otvorio meč i vrlo brzo je stigao do breaka i prednosti 3-0. Đere je kod rezultata 4-2 vratio izgubljeni servis i set je potom otišao u trinaestu igru. Oba tenisača držala su servis do rezultata 5-4 kada je 27-godišnji hrvatski tenisač načinio ‘mini break’ i poveo 6-4, te zatim odservirao za prvi set.

Otvaranje drugog seta donijelo je reprizu iz prvog. Nažalost, ovoga puta u naslovnoj ulozi bio je 23-godišnji Đere koji je poveo 3-0. Galović u nastavku seta nije uspio vratiti servis i set je otišao na suparnikovu stranu.

Odlučujući, treći set donio je izjednačenu igru bez izgubljenog servisa. Najbliže breaku je bio Galović koji je kod rezultata 2-2 imao čak pet break lopti, ali nije iskoristio niti jednu pa je set otišao u tiebreak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada je hrvatski Davis Cup reprezentativac poveo 5-1 činilo se kako je priča završila, no Đere je nanizao šest gemova i izgubljenu situaciju pretvorio u pobjedu.

Za ulazak u finale 23-godišnji mladić iz Sente borit će se protiv boljeg iz dvoboja Japanca Taro Daniela i Španjolca Roberta Batutista Aguta. Galoviću ostaje utjeha kako je već plasmanom u četvrtfinale ostvario rezultat karijere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.