US Open: Hrvatski tenisač Galović propustio dvije meč-lopte za prolazak u posljednje kolo kvalifikacija

Foto: fah

Hrvatski tenisač Viktor Galović zaustavljen je u 2. kolu kvalifikacija za nastup u glavnom ždrijebu posljednjeg ovogodišnjeg “grand slam” turnira, US Opena u New Yorku, njega je sa 4-6, 7-6 (2), 7-5 svladao Talijan Jannik Sinner.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galović je u susretu protiv Sinnera imao dvije meč-lopte pri vodstvu od 5-3 u trećem setu na servis Talijana, a nakon što ih nije iskoristio propustio je i servis za meč. Kod rezultata 5-5 još je jednom izgubio gem na svoj početni udarac, da bi u posljednjoj igri dvoboja propustio 15-40 i dvije prilike za odlučujući “tie-break”.

Ranije u četvrtak održan je i ždrijeb US Opena na kojemu je pobjednik iz 2014. godine Marin Čilić za suparnika u 1. kolu dobio Slovaka Martina Kližana, veteran Ivo Karlović će igrati protiv mladog Amerikanca Francesa Tiafoea, dok će trenutačno najbolje rangirani hrvatski igrač Borna Ćorić za suparnika u 1. kolu imati jednog od igrača iz kvalifikacija.

U konkurenciji tenisačica Hrvatska će imati dvije predstavnice, 22. nositeljicu Petru Martić i 23. nositeljicu Donnu Vekić. Martić će turnir otvoriti susretom protiv Slovenke Tamare Zidanšek, a Vekić će, pak, ime suparnice u 1. kolu dobiti po završetku kvalifikacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.