ATP Istanbul: Marin Čilić protiv 6. igrača svijeta Miloša Raonića za naslov

Foto: fah

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić u nedjeljnom finalu (16 sati) ATP turnira u Istanbulu borit će se za svoj 17. naslov u karijeri protiv Kanađanina Miloša Raonića, šestog igrača svijeta, koji je sa 6-2, 6-3 u polufinalu nadigrao Srbina Viktora Troickog, dok je naš reprezentativac sa 6-1, 7-6 (7), svladao prošlogodišnjeg pobjednika Argentinca Diega Schwartzmana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah

 

Čilić je u dosadašnjih 27 finala 16 puta izlazio kao pobjednik, dok će Raonić u svom 21. finalu u karijeri pokušati osvojiti deveti naslov, a prvi nakon trijumfa u Brisbaneu prošle godine. Kanađanin rođen u Podgorici ove je godine poražen u finalu turnira u Delray Beachu od Jacka Socka.

Raoniću je ovo prvo finale na zemljanoj podlozi, dok će Čilić u šestom finalu na crvenoj zemlji pokušati pridružiti još jedan trofej umaškoj kruni iz 2012. godine. Osim tog trijumfa, gubio je finala u Ženevi 2016, Muenchenu 2012. i 2010. te Umagu 2011.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marin s Raonićem u međusobnim dvobojima ima 1-1. Svladao ga je 2011. na tvrdoj podlozi u dvorani u Valenciji, a izgubio 2013. na betonu u Indian Wellsu.

Nedjeljno finale započet će u 16 sati. Pobjednik će zaraditi 250 bodova i 78.270 eura, dok će poraženom ostati 150 bodova i 41.225 eura.

ATP Istanbul – polufinale

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Miloš Raonić (Kan/1) – Viktor Troicki (Srb/5) 6-2, 6-3

MARIN ČILIĆ (HRV/2) – Diego Schwartzman (Arg/3) 6-1, 7-6 (7)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.