ATP Los Cabos: Ivo Karlović kreće protiv Eliasa Ymera

Foto: fah

U sljedećem tjednu na programu su tri ATP turnira, dva na tvrdoj podlozi (Washington, Los Cabos) i jedan na zemlji (Kitzbuehel), a od hrvatskih tenisača u akciji će biti samo 39-godišnji Ivo Karlović na turniru u meksičkom Los Cabosu, gdje je prije dvije godine osvojio posljednji od svojih osam naslova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karlović je u ovom trenutku na 117. mjestu pojedinačne ATP ljestvice i za suparnika u 1. kolu turnira ima 22-godišnjeg Šveđanina Eliasa Ymera, koji se nalazi na 111. poziciji. U njihovom jedinom prijašnjem dvoboju, odigranom 2015. godine u 1. kolu Wimbledona, Karlović je slavio u četiri seta.

Uspije li pobijediti Ymera Karlović će u 2. kolu igrati protiv Francuza Adriana Mannarina (ATP – 26.), koji je kao četvrti nositelj turnira slobodan u 1. kolu.

Prvi nositelj u Los Cabosu je Argentinac Juan Martin del Potro, a drugi je Talijan Fabio Fognini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bodovima i novčanim nagradama najbogatiji turnir u sljedećem tjednu je onaj iz serije ATP 500 koji se igra u Washingtonu, na kojem je branitelj naslov, a ujedno i prvi nositelj, Nijemac Alexander Zverev, dok će s dna ždrijeba krenuti 2. nositelj, Amerikanac John Isner. Pobjednik Citi Opena zaradit će 500 bodova i 384.120 USD.

Na turniru u Washingtonu igrat će i nekadašnji prvi igrač svijeta, Britanac Andy Murray, kojemu će to biti treći nastup u 2018. godini, nakon što je poražen u 1. kolu turnira u londonskom Queen’s Clubu i došao do 2. kola u Eastbourneu. U Washingtonu će mu suparnik u prvom kolu biti 77. tenisač svijeta, Amerikanac Mackenzie McDonald.

Na turniru sa zemljanom podlogom u austrijskom Kitzbuehelu prvi je nositelj i najveća domaća uzdanica Dominic Thiem, dok je drugi nositelj Nijemac Philip Kohlschreiber, koji brani prošlogodišnji naslov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.