ATP Moskva: Čilić u polufinalu

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u poluzavršnicu ATP turnira u Moskvi, on je u četvrtfinalu svladao Španjolca Tommyja Robreda sa 6:3, 6:3 nakon sat i 17 minuta igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čilić je tako uzvratio Robredu za poraz u njihovom posljednjem međusobnom susretu odigranom u polufinalu Umaga. Ukupno su Čilić i Robredo odigrali sedam susreta, a naš igrač ima prednost od 4:3, ove godine su igrali čak četiri puta i omjer je 3:1 u Čilićevu korist.
U prvom gemu dvoboja Čilić je bio suočen s dvije “break-lopte”, ali se uspio izvući, a potom je kod vodstva 3:2 serijom odličnih poena uspio oduzeti servis Robredu što mu je bilo dovoljno za osvajanje prvog seta.

Nakon što je u prvoj igri drugog seta Čilić ponovno oduzeo servis Robredu činilo se kako će lako ostvariti novu pobjedu. Ipak, iskusni Španjolac zaigrao je čvršće, Čilić je zaredao s greškama i Robredo je vratio “break” zaostatka. Srećom, Čilićeva kriza i dobra Robredova igra nisu dugo trajali, Čilić je u sedmom gemu stigao do nove prednosti, a nakon što je izvukao 15:40 u svom sljedećm servis-gemu još je jednim “breakom” zaključio dvoboj.

U poluzavršnici će Čilić igrati protiv prošlgodišnjeg finalista Moskve, Kazahstanca Mihaila Kukuškina koji je u četvrtfinalu bio bolji od domaćeg favorita Mihaila Južnjija s 1:6, 7:6 (5), 6:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ČETVRTFINALE:
MARIN ČILIĆ (HRV/2) – Tommy Robredo (Špa/6) 6:3, 6:3
Roberto Bautista (Špa/5) – Ricardas Berankis (Lit) 7:5, 6:3
Ernests Gulbis (Lat/3) – Andreas Seppi (Ita/8) 7:6 (6), 4:6, 7:6 (3)
Mihail Kukuškin (Kaz) – Mihail Južni (Rus/7) 1:6, 7:6 (5), 6:0

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.