ATP Stuttgart: Viktor Galović ušao u glavni turnir

Foto: fah

Hrvatski Davis Cup reprezentativac Viktor Galović (ATP – 194.) u nedjelju se plasirao u glavni ždrijeb ATP turnira na travnatoj podlozi u njemačkom Stuttgartu, gdje je u posljednjem kvalifikacijskom kolu svladao Ukrajinca Sergija Stahovskija (ATP – 111.) sa 6-4, 2-6, 6-4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galović je u prvom kvalifikacijskom nastupu bio bolji od Kanađanina Braydena Schnura (ATP – 106.) sa 4-6, 6-3, 6-4.

Mercedes Cup je turnir iz serije 250 nagradnog fonda 679.015 eura, a prva četvorica nositelja, koji su slobodni u prvom kolu, su Nijemac Alexander Zverev, Rusi Karen Hačanov i Danil Medvjedev te Gruzijac Nikoloz Basilašvili.

Galović će po završetku kvalifikacija doznati protiv koga će igrati u 1. kolu, a mogući suparnici su Australac John Millman, Kanađanin Miloš Raonić, Fracuz Lucas Pouille i Amerikanac Denis Kudla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Našem 28-godišnjem reprezentativcu ovo će biti četvrti nastup u karijeri u glavnom ždrijebu, a prvi nakon prošlogodišnjeg nastupa u Gstaadu, gdje je plasmanom u četvrtfinale ostvario najbolji rezultat u karijeri. Galović se i prošle godine kvalificirao za glavni turniru u Stuttgartu, gdje ga je potom u 1. kolu zaustavio Nijemac Maximilian Marterer.

U sljedećem tjednu na travi će se igrati i u nizozemskom ‘s-Hertogenboschu, gdje je prvi nositelj Grk Stefanos Tsitsipas, a drugi naš Borna Ćorić koji je dobio pozivnicu. Ćorić je slobodan u 1. kolu, a u drugom će igrati protiv boljeg iz dvoboja Austrijanca Jurija Rodionova (ATP – 201.) i Amerikanca Taylora Fritza (ATP – 42.).

U ‘s-Hertogenboschu će istovremeno biti igran i turnir tenisačica na kojem je Petra Martić postavljena za 5. nositeljicu, a u prvom kolu će igrati protiv Slovenke Polone Hercog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tenisačice će se na travnatoj podlozi za WTA bodove boriti i u Nottinghamu, gdje će u akciji biti i bivša pobjednica ovog turnira Osječanka Donna Vekić. Postavljena je za drugu nositeljicu, a prva suparnica joj je Slovenka Dalila Jakupović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.