Bjelica o suradnji sa Zoranom Mamićem, zamjenom za Olma i novim pojačanjima

Pula, 22.05.2019 - Finalna utakmica hrvatskog nogometnog Kupa izmeðu Dinama i Rijeke na stadionu Aldo Drosina u Puli. Na slici trener Rijeke Nenad Bjelica. foto HINA/ Damir SENÈAR /ds

Nenad Bjelica, trener Dinama, po izboru HUNS-a izabran je za najboljeg trenera u Hrvatskoj za prošlu sezonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nagrada znači meni, ali isto tako i klubu, te cijelom mojem stručnom stožeru. To je priznanje svih nas. Bez mojeg stručnog stožera, igrača i ljudi oko kluba ne bi to sve bilo moguće. Meni je to prvi put da sam izabran za najboljeg trenera jedne lige. U Austriji sam dva puta bio drugi, ali ovo je prvi put da sam prvi, tako da mi je ta nagrada jako važna i bitna, a pogotovo jer su birali kolege treneri. Hvala im na tome. Naravno, sad sam na neki način pod pritiskom da to treba ponoviti”, kaže za Sportske novosti.

Komentirao je i povratak Zorana Mamića u klub.

“Zoran i ja se znamo više od 30 godina. Igrali smo u mlađim selekcijama Hrvatske, svih tih godina, ili na terenu ili izvan njega, imali smo korektan odnos. Zato ja ne vidim nikakav, baš nikakav problem. Čovjek sam koji nikada niti u jednom klubu ni s kim nije imao problema. Otvoren sam za svaki vid suradnje. Vjerujem u sebe, u svoje kvalitete, a vjerujem da Zoran Mamić dolazi samo na neki način mi pomoći”, rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što kaže o pojačanjima?
“Mi razgovaramo unutar kluba. Svakodnevno dolaze razna imena, jako puno ih je na stolu. Međutim, ruke su nam za sada vezane. Za naše igrače ima jako puno zanimanja, ali još se niti jedan od ozbiljnih transfera nije dogodio. Kad kažem ozbiljnih transfera, mislim na one iznad 10 milijuna eura. Bilo bi glupo i nepotrebno trpati momčad igračima, dok su postojeći igrači koji su ostvarili povijesne rezultate prošle sezone još u Dinamu. To treba poštivati. Ali ako netko napusti Dinamo, moramo biti spremni. Nema tu tajni. Intenzivno tražimo igrača za poziciju lijevog beka. Mariju Musi nismo produžili ugovor, a ovim putem bih mu se zahvalio na svemu što nam je dao protekle sezone. Ponašao se kao vrhunski profesionalac, a u svim utakmicama u kojima je igrao, pomogao nam je na najbolji mogući način. Na toj poziciji se želimo malo pojačati, osnažiti. Zato smo u intenzivnoj potrazi”, ističe.

Tko će zamijeniti Danija Olma?
“Ako Olmo ode, moramo znati tko je taj igrač koji će ga zamijeniti. Imamo nekoliko imena koja bi to mogla napraviti. Budite uvjereni da ćemo dobro napraviti. Radi se i o strancima i o domaćim igračima. Ali ja preferiram domaće igrače. Vidim jedno 4-5 igrača na toj poziciji koji nam mogu dati ono što nam je dao Olmo. Ili približno ono što nam je dao Dani”, poručuje.

Jesu li imena tajna?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da, to je tajna. Ali mogu vam kazati da je jedan Luka Ivanušec. Siguran sam da bi se on dobro uklopio kod nas. Sve je to još, naravno, u povojima, zato ne bih previše pričao o toj temi. Jer oko novosti kad se radi o novim igračima popričajte sa Zoranom Mamićem. On je sportski direktor, ne bih se htio miješati u njegove kompetencije. Ono što znam, situacija je trenutačno status quo, a vidjet ćemo što će se događati”, ističe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.