Australci u polufinalu Davis Cupa, čekaju Belgiju ili Italiju

Foto: fah

Tenisači Australije svladali su reprezentaciju SAD sa 3-2 u četvrtfinalu Davis Cupa i po drugi put u posljednje tri godine plasirali se u polufinale najmasovnijeg reprezentativnog teniskog natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjedu Australcima donio je Nick Kyrgios koji je u četvrtom dvoboju svladao Sama Querreyja sa 7-6 (4), 6-3, 6-4. John Isner je u posljednjem dvoboju, nevažnom za konačan ishod, sa 7-6 (5), 6-3 nadigrao Sama Grotha.

Australija će u polufinalu igrati protiv boljeg iz dvoboja Belgije i Italije u kojem belgijski tenisači vode 2-1 uoči odlučujućih pojedinačnih dvoboja. Pobijede li Belgijci, oni će u polufinalu ugostiti Australiju, dok bi u slučaju polufinalnog dvoboja s Talijanima Australci bili domaćini.

Australci su, nakon Amerikanaca, druga najuspješnija nacija u Davis Cupu, u kojem su trijumfirali 28 puta. Posljednji put su bili u finalu 2003. godine, kad su u borbi za srebrni trofej kao domaćini nadigrali Španjolsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom polufinalu Francuska će u rujnu ugostiti Srbiju, nakon što su obje reprezentacije već u subotnjoj igri parova došle do nedostižne 3-0 prednosti protiv Velike Britanije u Rouenu, odnosno Španjolske u Beogradu.

Davis Cup – četvrtfinale

Charleroi: Belgija – Italija 2-1

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brisbane: Australija – SAD 3-2

Rouen: Francuska – Velika Britanija 3-0

Beograd: Srbija – Španjolska 3-0

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.