Australska vlada: Prođe li Đokoviću žalba, svejedno ga možemo privesti

đoković
Foto: snimka zaslona

Australska vlada nije zajamčila teniskoj zvijezdi Novaku Đokoviću da će mu biti prihvaćeno medicinsko izuzeće za ulazak u Australiju, naveli su vladini odvjetnici u sudskom podnesku u nedjelju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegovi odvjetnici priložili su u subotu podnesak sudu u kojemu navode da je srbijanskom tenisaču bilo zajamčeno izuzeće jer je prebolio koronavirus u prosincu.

Dodaje se da je ministarstvo unutarnjih poslova procijenilo da njegovi odgovori u australskoj putničkoj izjavi ukazuju na to da ispunjava uvjete da uđe u zemlju bez odlaska u karantenu, ali u vladinom podnesku navodi se da email ministarstva nije jamstvo “da će se njegovo takozvano ‘zdravstveno izuzeće’ prihvatiti” te da će se njegovi odgovori ispitati i provjeriti po njegovom dolasku.

U vladinom podnesku osporava se Đokovićev zahtjev za medicinsko izuzeće temeljem toga što se zarazio koronavirusom sredinom prosinca

Tekst se nastavlja ispod oglasa

” Nema naznaka da je podnositelj zahtjeva imao ‘tešku akutnu bolest’ u prosincu 2021. Sve što je rekao je da je bio pozitivan na testu na covid-19″, piše u vladinom podnesku.

“Ne postoji jasno pravilo niti sigurnost da stranac može ući u Australiju. Postoje kriteriji po kojima mi to odobravamo i imamo svoje razloge za odbiti vizu. Nitko nije dao sigurnost osobi da će joj medicinsko izuzeće biti prihvaćeno”, navodi se u odgovoru vlade, a najvažnija stavka glasi:

“Ako sud donese odluku da se optuženi pusti iz karantene na slobodu, mi ga i dalje možemo staviti u pritvor, bez obzira na odluku suda. Odluka suda da bude pušten na slobodu ne jamči da ga vlasti Commonwealtha neće opet privesti.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.