Austrijska policija upala u Međunarodni biatlonski savez

Foto: Snimka zaslona

Austrijska kriminalistička policija pretražila je sjedište Međunarodnog bitalonskog saveza (IBU) u Salzburgu u sklopu istrage koja je usmjerena na vodstvo IBU-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pretraga je povezana s istragom koja se usredotočila na predsjednika IBU-a Andersa Besseberga i glavnog tajnika Nicole Resch, a prema pisanju austrijskih medija radi se optužbama vezanim uz doping.

“Navodno nismo pratili sumnjive uzorke krvi i neke druge stvari,” kazao je Besseberg koji je poručio kako je spreman podnijeti ostavku.

Norvežanin je poručio kako će Izvršni odbor IBU-a imati hitnu telefonsku sjednicu na kojoj on neće sudjelovati, dodavši kako je najbolje da napusti kormilo federacije u očekivanju ishoda istrage.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Osobno mislim da je to ispravna stvar,” kazao je dodavši kako IBU “u potpunosti surađuje s policijom”.

Vodstvo IBU-a je objavilo i kako je Nicole Resch zatražila dopust zbog istrage.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.