Autoritativna Hrvatska slavila u Sofiji protiv Bugarske, pogodak odluke djelo Ivana Perišića

U bitnoj utakmici kvalifikacija za odlazak na europsku smotru u Francuskoj 2016. godine hrvatska nogometna reprezentacija zasluženo je golom Ivana Perišića u 36. minuti trijumfirala s 1-0. Već u utorak Hrvatska lovi i treću pobjedu u kvalifikacijama, protiv Azerbajdžana u Osijeku. Podsjećamo, u prvom dvoboju u Zagrebu Hrvatska je pobijedila Maltu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naša se reprezentacija od prve minute utakmice postavila autoritativno, snažno, kako i dolikuje pravom favoritu. Kovačevi igrači su snažno pritiskali zadnju bugarsku liniju, pa i samog vratara. Tako bugarska momčad ni u kojem slučaju nije mogla razviti svoju igru i Hrvatska je dominirala.

Posjed lopte bio je uvljerljivo na hrvatskoj strani, plela se akcija za akcijom, tukao Perišić s krila pogodio i vratnicu, skakao je Mandžukić, dalo se lako vidjeti da je Hrvatska kud i kamo bolja, kvalitetnija i tehnički zrelija momčad od bugarskog sastava.

U jednom trenutku naša je reprezentacija izgubila ritam. Sudac je prekinuo utakmicu zbog komešanja i upaljenih, te bačenih baklji i petardi u i okolo sektora gdje su smješteni hrvatski navijači. Valja istaknuti da su hrvatski navijači dva dana u Sofiji bili izloženi i napadima bugarskih, a hrvatski navijqči tvrde i srpskih huligana i zbivanja na samom stadionu bili su nastavak tog neprijateljstva. Srećom, situacija se na tribinama primirila ne samo dolaskom policijskih snaga, već sui naši nogometaši dotrčali do hrvatskih nogometaša, te je i to pripomoglo smirivanju strasti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, bugarska momčad koja je nakon prekida malo došla do zraka nije mogla kasnije parirati Hrvatskoj. U 36. minuti Modrić je bio oboren nadesno od bugarskog kaznenog prostora. Slobodan udarac izveo je Modrić, na drugu stativu gdje je glavom tukao Perišić. Lopta je u svojoj putanji nekog okrznula, promijenila smjer i završila u mreži. Hrvatska je tako stigla do zasluženog vodstva.

Moglo je biti do odlaska na odmor 2-0 za Hrvatsku, Brozović je sjajno tukao, bugarski vratar jedva je spriječio pogodak. Uistinu smo mogli biit zadovoljni s prvih 45 minuta naše nogometne izvedbe protiv Bugara.

Nije se u nastavku mnogo tog promijenilo. Hrvatska je i dalje kud i kamo bolje izgledala. Bugari su jedva i dolazili do napadačkih akcija, makar im se trud ne može osporiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 58. minuti Mandžukić je probio lijevi stranu, sjajno zavrnuo u sredinu, tu j samo sportska sreća spasila bugarski momčad, u naletu su bili Olić i Perišić, uistinu je malo nedostajalo da Hrvatska poveća prednost.

U posljednjih dvadesetak minuta bugarski nogometaši krenuli su posve otvoreno, preuzimajući rizik. Sad su češće bile gužve pred našim vratima, time je bilo i više opasnosti za izjednačenje. U 77. minuti sjajno je s dvadesetak metara tukao Tonev, no izvrstan je na hrvatskim vratima bio Subašić.

U 88. hrvatska je momčad imala idealnu prigodu za osigurqvanje pobjede, sam samcat pred golom Ivan Perišić je promašio – loptu. Dvije minute kasnije Brozović je morao zabiti glavom, također sam, no promašio je. U sudačkoj nadoknadi Bugari su nešto petljali oko naših vratiju, bezuspješno. Niko Kovač sa svojim izabranicima mogao se prepustiti zasluženom slavlju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.