Azijsko prvenstvo – Domaćin izborio četvrtfinale

Foto: Fah

Reprezentacija Ujedinjenih Arapskih Emirata izborila je plasman u četvrtfinale azijskog nogometnog prvenstva koje se održava u toj zemlji nakon što je u produžetku pobijedila Kirgistan sa 3-2 (2-2).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domaćin je vodio 1-0 i 2-1, no Kirgistan se oba puta uspio vratiti izjednačivši na 2-2 u sudačkoj nadoknadi. UAE je u 103. minuti zabio i treći gol, a Kirgistanci su u 120. minuti mogli i treći put izjednačiti, ali je Rustamov pogodio vratnicu.

Ujedinjeni Arapski Emirati su poveli u 14. minuti golom Khamisa Esmaeela. Izjednačio je Mirlan Murzajev u 26. minuti. Ali Ahmed Mabkhout je u 64. minuti zabio za 2-1, da bi Tursunali Rustamov u sudačkoj nadoknadi zabio za 2-2 gurnuvši susret u produžetak. Ključni trenutak se dogodio u 103. minuti kada je Bekzhan Saginbajev skrivio kazneni udarac povlačivši suparničkog igrača za dres. Ahmed Khalil je sigurno zabio za 3-2.

UAE će u četvrtfinalu igrati protiv branitelja naslova Australije koja je boljim izvođenjem jedanaesteraca porazila Uzbekistan 4-2 nakon što je susret završio bez golova

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Australci su bili precizniji, zabili su četiri gola (Mark Milligan, Robie Kruse, Apostolos Giannou, Mathew Leckie), dok je Mat Ryan obranio udarce Isloma Tuhtakodajeva i Marata Bikmajeva. Uzbekistanci su zabili dva gola (Otabek Šukurov, Ikromjon Alibajev), a Ignatij Nesterov je zaustavio jedan udarac, Azizu Behicu.

U ponedjeljak je plasman u četvrtfinale izborio i Japan koji je u susretu osmine finala pobijedio Saudijsku Arabiju sa 1-0. Pogodak odluke zabio je Takehiro Tomiyasu u 20. minuti.

Japan je četiri puta bio azijski prvak, a osmi put u devet nastupa je stigao barem do četvrtfinala. U idućoj rundi igrat će protiv Vijetnama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.