Azijsko prvenstvo: U finalu Katar i Japan, Katarci ponizili domaćine

Foto: fah

Nogometne reprezentacije Japana i Katara igrat će u finalu azijskog prvenstva 1. veljače u Abu Dhabiju, nakon što je Katar je u današnjem polufinalu pobijedio Ujedinjene Arapske Emirate sa 4-0, dok je Japan u ponedjeljak bio bolji od Irana sa 3-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Katar će to biti prvo finale, dok će Japan peti put loviti azijsku krunu, a u dosadašnja četiri nastupa je četiri puta slavio što je rekord ovog natjecanja.

Katarci su poveli u 22. minuti nakon velike pogreške domaćeg vratara Alija Hassana Salmina. Boualem Khoukhi je pucao iskosa, a Salmina očajno reagirao. Na 2-0 je povisio Almoez Ali u 37. minuti. Za vodećeg strijelac prvenstva bio je to već osmi gol na prvenstvu. Sve dvojbe oko pitanja pobjednika razriješio je Hasan Al Haydos u 81. minuti, a u četvrtoj minuti sučeve nadoknade konačnih 4-0 postavio je Hamid Ismaeil kojemu je to bio prvi dodir s loptom nakon što je minutu prije ušao u igru.

Frustracije domaće reprezentacije došle su na vidjelo u 90. minuti, kad je zbog namjernog udaranja laktom, a nakon pregledavanja snimke, meksički sudac Ramos pokazao izravni crveni karton Ismailu Ahmedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Katarskoj vrsti bila je to peta uzastopna pobjeda na prvenstvu uz sjajnu razliku pogodaka 16-0.

Katar je do sada najbolji rezultat na azijskom prvenstvu ostvario 1988. godine kada je osvojio peto mjesto.

U prvom polufinalnom susretu Japan je u ponedjeljak u Al Ainu pobijedio Iran sa 3-0. Junak utakmice bio je napadač Werdera Yuya Osako koji je zabio dva gola (56, 66), a sudačkoj nadoknadi pobjedu Japana je potvrdio Genki Haraguchi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Japanu će to biti peto finale u povijesti azijskih prvenstava, a u dosadašnja četiri nastupa je četiri puta slavio što je rekord. Posljednji put Japan je slavio 2011. godine pobijedivši u finalu Australiju.

Finale je na rasporedu 1. veljače u Abu Dhabiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.