Japan prvi finalist Azijskog prvenstva

Foto: Twitter AFC

Nogometna reprezentacija Japana izborila je plasman u finale azijskog prvenstva u Ujedinjenim Arapskim Emiratima nakon što je u prvom polufinalnom susretu u Al Ainu pobijedila Iran sa 3-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Junak utakmice bio je napadač Werdera Yuya Osako koji je u razmaku od deset minuta dva puta svladao iranskog vratara Alirezu Beiranvanda.

Nakon lošeg prvog dijela u kojem nije bilo previše prilika, Japan je poveo iz prve prave prilike u 56. minuti, a pogodak je postigao Osako na ubačaj Takumija Minamina. Deset minuta kasnije isti je igrač realizirao jedanaesterac za vodstvo 2-0. Kazneni udarca skrivio je Morteza Pouraliganji igrajući rukom, a australski sudac Chris Beath donio je odluku nakon provjere VAR-om. U sudačkoj nadoknadi pobjedu Japana je potvrdio Genki Haraguchi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Japanu će to biti peto finale u povijesti azijskih prvenstava, a u dosadašnja četiri nastupa je četiri puta slavio što je rekord. Posljednji put Japan je slavio 2011. godine pobijedivši u finalu Australiju.

U drugom polufinalnom susretu u utorak se u Abu Dhabiju sastaju domaćin prvenstva i Katar.

Ujedinjeni Arapski Emirati do sada su samo jednom izborili finale, 1996. kada su izgubili od Saudijske Arabije, dok Katar lovi svoje prvo finale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.