Bad Blue Boysi proslavili 38. rođendan

Foto: fah

Dinamovi navijači Bad Blue Boysi danas su proslavili svoj 38. rođendan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bad Blue Boysi su se, kako piše na njihovoj web stranici, prvi put pojavili 17. kolovoza 1986. godine na gostovanju u Splitu, na kojem je Dinamo pobijedio Hajduk 4:0.

Rođendan godinama obilježavan 17. ožujka

Prema priči jednog od svjedoka vremena, Dinamovi navijači ime svojoj skupini nisu dali po spomenutom filmu, nego po nazivu njemačke glazbene grupe Bad Boys Blue, i to na sastanku u svibnju te godine.

Kako bilo, BBB-i nisu osnovani ni kršteni 17. ožujka, ali se dugo kao njihov rođendan obilježavao upravo taj datum jer je na taj dan 1991. Dinamo igrao derbi s Partizanom, a Boysi, tada na vrhuncu moći i brojnosti, odabrali su upravo tu prigodu da nezapamćenom bakljadom proslave prvih pet godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.