Bandić tvrdi: Nema zaključavanja Arene, kupite ulaznice jer idemo u finale

Foto: fah

Tvrtka Ingra iznenadila je javnost objavom da se sprema tri dana prije početka Europskog rukometnog prvenstva sprema zatvoriti njezina vrata zbog neraščišćenih računa sa Zagrebačkim holdingom, Gradom Zagrebom i vladom RH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kažu da Grad i vlada, preko Zagrebačkog holdinga, mjesecima zavlače s plaćanjem najamnine. Grad Zagreb i vlada koji zajednički preko Zagrebačkog holdinga trebaju plaćati godišnju najamninu Arene od 7,2 milijun eura, mjesecima navodno zavlače s ovjerom izračuna uplate dodatnih dva milijuna eura zbog tzv. troška indeksacije vezanog za inflaciju u EU u proteklih sedam godina.

Komentirao je sve to i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je sinoć kasno za kamere HRT-a kazao da je vlada sve svoje obaveze prema Areni podmirila u zadnjim danima prošle godine, a dodao je i kako Holding nema nikakvih dugovanja.

”Holding je sve platio, nema dugova. Indeksacija je osam mjeseci na djelu, zatraženo je mišljenje Pravnog fakulteta i sad je to pri kraju”, rekao je Bandić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Kupite kartu za utakmice i u Splitu i u Zagrebu jer će Hrvatska u finale”, kaže Bandić.

Javili su se i iz HRS-a.

”Ne vjerujem da će se to na takav način odraziti da bi se u pitanje dovelo odigravanje utakmice u zagrebačkoj Areni. Iznenađen jesam, ali što je iza toga, doista ne znam. Teško mi je to uopće i shvatiti, da je ovako nešto moguće dva-tri dana prije prvenstva. Moramo pričekati i onda ćemo komentirati, treba vidjeti hoće li uopće biti nekog dopisa”, kaže Tomislav Grahovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.