Barakude protiv Japana po četvrtfinale SP-a

Foto: fah

Pred hrvatskom vaterpolskom reprezentacijom posljednji je susret u Debrecenu u skupini B Svjetskog prvenstva koje se održava u Mađarskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izabranici Ivice Tucka od 18 sati igraju protiv Japana, uz prijenos na HTV-u 2. Od 19.30 na rasporedu je dvoboj Grčke i Njemačke.

Po tri boda imaju Grčka i Hrvatska na vrhu skupine u kojoj samo pobjednik ide izravno u četvrtfinale. Japan ima dva boda, a Njemačka je bez bodova.

Hrvatski vaterpolisti mogu do prve pozicije u slučaju pobjede od 12 golova razlike, moguće i 11, no tada moraju postići najmanje 18 golova ili gol više nego što su postigli Grci protiv Japana (18:7).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Nama prvenstveno treba pobjeda. Znam da većini ljudi koji ne prate detaljno vaterpolo, da im Japan djeluje kao neka egzotična reprezentacija, a to, vjerujte, sigurno nije. Japan je jedna izuzetno jaka reprezentacija, plivački su fenomenalni, čvrsti u kontaktu, čak bih rekao preagresivni, igraju na granici dopuštenog i morat ćemo dati maksimum svojih i fizičkih i mentalnih sposobnosti da tu utakmicu prvenstveno pobijedimo, a onda ćemo razmišljati o gol-razlici, rekao je izbornik Tucak.

– Znamo da bi nas eventualno bilo kakav kiks odveo u situaciju koja ne bi bila dobra. Već u osmini finala bi ‘gađali’ Crnu Goru, pa kasnije Španjolska ili Italija, što je puno teži put. Prema tome, treba napraviti sve da se utakmica pobijedi, a onda razmišljati tokom utakmice o toj eventualnoj gol-razlici, kaže Tucak.

Izbornik naglašava kako je najbitnija pobjeda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Nema jurnjave, treba igrati gol po gol, biti pametan pa ćemo vidjeti što će na kraju biti. Iznenadio me taj visoki rezultat Grčke protiv Japana, imali su i dosta sreće, neki golovi su uistinu bili laki. Treba se spremiti maksimalno za tu utakmicu, još jednom naglašavam, prvenstveno pobijediti, a onda tokom utakmice vidjeti da li ćemo biti u situaciji da jurimo tu gol-razliku, da li ćemo nešto eventualno riskirati tokom utakmice. O tom-potom, ali treba ući u utakmicu sa željom da se ona pobijedi, izjavio je izbornik Barakuda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.