Barbara Matić: Još nisam svjesna da sam hrvatska olimpijka

Veliki Judo Festival u Poreču, koji će ugostiti više od 1500 judoka iz 40 zemalja, predstavljen je u ponedjeljak na konferenciji za medije, prilikom koje je o pripremama za svoj premijerni olimpijski nastup govorila i Barbara Matić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nisam još svjesna što znači biti hrvatska olimpijka, tako da me još nije uhvatila ona pozitivna trema. Naporno radimo svaki dan i pripremamo se za Rio”, rekla je dvostruka svjetska juniorska prvakinja koja će u Rio otputovati s trenerom Vladimirom Preradovićem.

Barbara Matić će se natjecati u kategoriji do 70 kg, zaliječila je neugodnu ozljedu i sada se mirno može pripremati za svoje prve Igre, u čemu će joj umnogome pomoći i porečki Judo Festival kojem je od 17. do 30. lipnja Hrvatska po prvi put domaćin.

U Poreču će se u tom razdoblju okupiti više od 1500 judoka iz 40 zemalja. Olimpijci će se pripremati za nastup u Rio de Janeiru, veterani boriti za europske medalje, a trening kampove imati veterani, obitelji i judoke do 15 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Hrvatska je uvijek vrhunski domaćin, što se pokazuje i sad u Poreču. Zahvaljujem se Hrvatskom judo savezu, Gradu Poreču i Laguni Poreč na toploj dobrodošlici. Vjerujem da postoji mogućnost da Judo Festival bude tradicionalno događanje koje se održava u Hrvatskoj. Ideja Judo Festivala je spojiti različite judo grupe, obitelji, natjecatelje i veterane, kako bi još više napredovali. Djeca imaju prilike trenirati u istoj dvorani kao i brojni svjetski i olimpijski prvaci”, rekao je predsjednik Europske judo unije, Sergej Solovejčik.

“Najveća judo imena su odabrala baš Hrvatsku za mjesto gdje se pripremaju za svoje nastupe u Riju. Ponosni smo što su u Poreču judo zvijezde poput Francuza Teddyja Rinera (iznad 100 kg), Amerikanke Kayle Harrison (do 78 kg), kao i brojne vrhunske reprezentacije”, istaknula je na predstavljanju predsjednica Hrvatskog judo saveza, Sanda Čorak, govoreći o Olimpijskom trening kampu “Na putu prema zlatu”, koji se održava od 17. do 23. lipnja.

Od 20. do 30. lipnja se održava trening kamp za judoke do 15 godina, kao i obiteljski kamp “Judo & Obitelj”. Od 23. do 26. lipnja na rasporedu je veteransko Europsko prvenstvo, dok od 27. do 30. lipnja traje trening kamp za veterane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.