Liga prvaka: Goce Sedloski vraća se u Maksimir, ali ovog puta na suprotnoj strani

Foto: fah

Bivši nogometaš Dinama Goce Sedloski u srpnju se vraća u Maksimir, ali ovoga puta u ulozi glavnog trenera makedonskog prvaka Vardara koji ‘modrima’ stoji na putu prema željenom plasmanu u skupinu Lige prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Goce Sedloski je u Dinamovom dresu proveo sedam sezona i za to vrijeme osvojio tri naslova prvaka, triput osvajao Hrvatski kup i dvaput superkup. Igrajući u spomenutim natjecanjima kao i u utakmicama Lige prvaka i Europske lige, Sedloski je za Dinamo nastupio 191 put te postigao 35 pogodaka. Zbog svojih igračkih i liderskih sposobnosti, Sedloski je dogurao do statusa kapetana Dinama. Rekorder je sa 100 nastupa za makedonsku reprezentaciju u kojoj je postigao osam pogodaka.

U trenerske se vode otisnuo nedugo po završetku igračke karijere 2011. godine, prvo kao pomoćnik u austrijskom Mattersburgu, a kasnije kao glavni trener u makedonskom prvoligašu Horizontu iz Turnova. U Vardar je stigao uoči pretprošle sezone, prvo u ulozi sportskog direktora, a od prošle sezone je preuzeo vođenje momčadi te obranio naslov prvaka Makedonije.

Vardar je samo jednom, u sezoni 2003/04. prošao do 3. pretkola Lige prvaka, a prošle ga je sezone u drugom pretkolu izbacio ciparski APOEL zahvaljujući golu postignutom u Skopju, iako je ukupan rezultat u dvije utakmice bio 1-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U igračkom kadru, uz skupinu iskusnih 30-godišnjaka koji su mahom bivši makedonski reprezentativci, Sedloski ima aktualnog člana nacionalne momčadi, 21-godišnjeg veznjaka Bobana Nikolova. Od stranaca se ističe brazilski veznjak Juan Felipe, armenski branič Hovhannes Hambardžumjan i novopridošli kolumbijski napadač Jhon Obregon.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.