Barcelona na penale prošla Betis i izborila finale s Realom

epa09049810 FC Barcelona's striker Ousmane Dembele (R) celebrates with teammate Jordi Alba (L) after scoring the 1-0 lead during the second leg soccer match of the Spanish King's Cup semi final between FC Barcelona and Sevilla CF held at Camp Nou stadium, in Barcelona, Spain, 03 March 2021. EPA/Alberto Estevez

U finalu španjolskog Superkupa, koji se održava u Saudijskoj Arabiji, igrat će se El Clasico između Reala i Barcelone, nakon što je u četvrtak Barcelona prošla Betis na penale 6-4 (1-1, 2-2).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Katalonce je strijelac bio Robert Lewandowski u 40. minuti, a u drugom poluvremenu je izjednačio Francuz Nabil Fekir u 77. minuti. U produžecima je Ansu Fati u 93. minuti vratio Barcelonu u vodstvo, a osam minuta kasnije izjednačio je Loren Moron. U 23. i 81. minuti suci su poništili još jedan pogodak Barcelone preko Raphinhe i Lewandowskog.

 

Odluka je pala u sudačkoj nadoknadi u trećoj i četvrtoj seriji, kada je Marc-Andre ter Stegen obranio dva penala Juanmija i Carvalha, a Pedri je postigao odlučujući pogodak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.