Barišić: ‘Ne tražim alibi za poraz, ali poklopilo se nekoliko stvari’

Foto: HNS

Hrvatski reprezentativni branič Borna Barišić nakon poraza od Švedske 1-2 izjavio je da ne želi tražiti alibi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ne želim pričati o alibijima, ali ima stvari koje su se loše posložile i prije utakmice. Testovi, putovanja, promjene taktike u zadnji trenutak. Nemamo vremena ništa uvježbavati, a u momčadi uvijek netko nedostaje. I sad više nisu u pitanju jedan ili dvojica igrača, sada ih u pravilu bude više koji nedostaju, ili zbog kartona, ili zbog ozljeda, ili pak zbog koronavirusa. Sve se poklopilo i nismo dobro izgledali u Švedskoj”, poručio je.

“Uremović se ozlijedio, Pongračić zbog bolesti nije dugo igrao i nije u ritmu, pa me je izbornik i prije utakmice pitao hoću li moći pokrpati stopersku poziciju ako bude trebalo. Nije mi to bio problem”, dodao je Barišić.

” Došli smo u Švedsku po pobjedu, a izgubili smo utakmicu. Nismo odigrali dobro, posebice prvo poluvrijeme. Šveđani su bili dominantni, što je potvrdio i rezultat 2-0. Opet smo primili dva pogotka, od kojih jedan poslije kornera. Opet se dogodilo ono na što smo ukazivali uoči utakmice. U drugome dijelu smo se ipak digli, počeli igrati i uspjeli zabiti pogodak. No, generalno gledajući nismo odigrali dobru utakmicu i nismo zadovoljni”, ocijenio je igrač Glasgow Rangersa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je izjednačena sa Švedskom u borbi za treću poziciju i ostanak u elitnom razredu Lige nacija, ali ovaj puta ne ovisimo samo o sebi.

“Igrao sam takve utakmice u kojima moje momčadi više nisu ovisile samo o sebi i tu možemo eventualno na poluvremenu pogledati kakvo je stanje na drugoj utakmici. Moramo igrati našu igru, ići na pobjedu, pa kako bude. To je jedini način u takvim utakmicama. To što Portugalci i Francuzi u zadnjoj utakmici ne mogu promijeniti svoj položaj na ljestvici pa će možda igrati opuštenije, može biti i dobro i loše za nas. No, Francuska i Portugal imaju široki igrački kadar, pa i kad igraju sa igračima iz drugog plana još uvijek imaju veliku kvalitetu. Zbog toga nema šanse da ćemo mi i Šveđani imati lagani posao. Vjerujem da će i Francuzi i Portugalci nastojati pobijediti”, ističe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.