BBB-i dirljivom porukom odali počast heroju Domovinskog rata Blagi Zadri: ‘Još uvijek pamtim tenkova groblje i priče hrabrih, našeg junaka, hrvatskog sina…’

Foto: Snimka zaslona

Nogometaši Dinama u 11.kolu  Prve HNL na gostovanju u Puli svladali su Istru 4:1. Utakmicu je pratilo oko 2000 gledatelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelci su bili 1-0 Fuentes (7), 1-1 Petković (8), 1-2 Gavranović (65), 1-3 Ademi (67), 1-4 Budimir (90+3).

Naizgled rutinska pobjeda Dinama, koji i dalje čvrsto s četiri boda prednosti ispred drugoplasiranog Osijeka drži prvo mjesto HNL-a.  Utakmicu je obilježila poruka navijača Dinama, Bad Blue Boysa, koji su odlučili kao i puno puta do sada odati počast heroju Domovinskog rata i legendi obrane Vukovara, generalu bojniku Blagi Zadri. Naime, 16.listopada Hrvati su obilježili 27. godišnjicu pogibije junaka borbe za slobodu.

”Trpinjska cesta, još uvijek pamtim tenkova groblje i priče hrabrih. Našeg junaka, hrvatskog sina, legendu ratnu – Blagu Zadru”, pisalo je u dirljivoj poruci posvećenoj Blagi Zadri navijača Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Blago Zadro bio je prvi hrvatski general – bojnik, zapovjednik obrane Borovog naselja i 3. bojne 204 brigade HV za Borovo Naselje i Trpinjsku cestu. Pokošen je rafalom  kod Vinogradske ulice u Vukovaru… Bio je i ostao simbol hrvatskog otpora velikosrpskom agresoru.

“Sine, pancirku ne nose moji vojnici pa neću ni ja”, rekao je tog 16. listopada 1991. neustrašivi Blago Zadro, istinski vođa i zapovjednik u najtežim vremenima za Hrvatsku.

Podsjetimo, suborac Blage Zadra Dragan Luketić u serijalu Heroji Vukovara svjedočio je o Blaginoj hrabrosti i odvažnosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Bilo je to 1991. veljača ili ožujak. Bio sam kod Zadre u njegovoj kući kada mu je zazvonio telefon. Njegova supruga Kata je trgnula i vrisnula, pa mi je Blago objasnio da, kada je on na terenu, četnici iz Borova sela zovu Katu, provociraju,psuju i prijete klanjem. A onda je on uzeo slušalicu i rekao: “Nemojte psovati, mi smo kršćani, katolici. Nismo navikli na takve proste riječi. Nego ovako, gledaj … Ja sam Blago Zadro, Bosanska 11, ključ je u prozoru, u svako doba otključaj i uđi, ali dobro razmisli kako ćeš izaći…”

I doista…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.