Belgija rutinirano svladala Rusiju i najavila velike stvari na Euru

Belgija svladala Rusiju
Foto: EPA/Anton Vaganov

Belgija je s lakoćom svladala Rusiju 3-0 u Saint Petersburgu i tako opravdala ulogu favorita u ovom dvoboju. Izgledalo je to kao klasično odrađivanje posla s belgijske strane, koja je zabila dva pogotka u prvom dijelu i jedan na samom kraju utakmice. Nije bilo Kevina de Bruynea koji se još oporavlja od operacije očne šupljine ni Edena Hazarda u početnih 11, ali niti nikakvih problema za sastav izbornika Roberta Martineza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napadač Intera Romelu Lukaku doveo je Belgiju u vodstvo već u 10. minuti nakon ubačaja Mertensa i pogreške ruskog stopera Semenova. Poslije zabijenog pogotka odmah se zatrčao prema kameri, posvetivši gol svom suigraču iz kluba Christianu Eriksenu: “Chris, volim te.” Lukaku je ovim golom postao drugi igrač u povijesti Belgije koji se upisao u strijelce na dva Europska prvenstva zaredom. Belgijci su svoje vodstvo povećali u 34. minuti kada je pogodio Thomas Meunier nakon jednog odbijanca.

Inače, belgijski desni bek je ušao u igru par minuta ranije umjesto ozlijeđenog Castagnea. Belgija je dominirala u prvom dijelu, a tako je bilo i u nastavku. Ruska momčad nije imala izglednijih prilika za smanjivanje vodstva, bili su potpuno bezopasni i bezidejni. Čak su primili i treći pogodak u 88. minuti. Strijelac je ponovno bio Lukaku na asistenciju Meuniera čiji se ulazak u igru pokazao kao dobitan za momčad Martineza.

Rusi će u srijedu na istom stadionu tražiti iskupljenje za poraz protiv Finske, dok Belgiju očekuje dvoboj s Danskom u četvrtak u Kopenhagenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.