Beusan o Kassaiju: Sad znamo koji sudac neće suditi finale

Foto: snimka zaslona

Nakon uzvratnog susreta četvrtfinala između Real Madrida i Bayerna osim o nogometu priča se i o lošim reakcijama glavnog suca utakmice Mađara Viktora i Kassaija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Bayerna tvrde kako ih je Kassai oštetio i tako odlučio tijek utakmice. Mateo Beusan analizirao je suđenje Mađara i zaključio kako je sinoćnje suđenje bilo najgore koje je vidio na ovoj razini natjecanja.

Utakmica je bila jako teška za suđenje. Toliko spornih detalja kod čovjeka koji je sudio na 130 susreta, rekorder Uefe. Što se jučer događalo samo on zna, rekao je Beusan u HRT-ovoj emisiji Lige prvaka.

Što se tiče ključnih detalja, Beusan je izdvojio osam spornih trenutaka od kojih su samo dva dobre odluke sudaca. Naravno onaj ključni trenutak u 84. minuti, kad je Kassai pokazao Vidalu drugi žuti i poslalo ga u svlačionicu, velika je pogreška glavnog suca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bijeli igrač prvi udara Vidala i tek onda pada. Prekršaja nema, nema mogućnosti za opomenu, a kamoli za drugi žuti i crveni, rekao je Beusan, piše HRT.

Iako mađarski nogomet nije u samom vrhu već dugo vremena mađarski sudac Kassai vedri i oblači svjetskom nogometnom sudačkom scenom od 2003. godine kada se našao na Fifinoj listi sudaca. Igrači mu uglavnom zamjeraju navodnu bahatost na terenu, iako ako pogledamo neke snimke nekih utakmica ni igrači nisu ”nježni” prema njemu.

Malo tko će danas znati da je upravo mađarski sudac, kome sinoćnji cirkus nije prvi cirkus u karijeri, koristio video – tehnologiju i pritom nije pogriješio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako smo spomenuli, zanimljivo da je baš Kassai prvi put u povijesti (na ozbiljnoj nogometnoj sceni) dosudio kazneni udarac nakon što je pregledao video – snimku. Bilo je to na Svjetskom klupskom prvenstvu u Japanu prošle godine u prosincu. I dobro je da je to učinio s obzirom kako je prvobitno donio pogrešnu odluku.  Na snimci se moglo vidjeti ono što on nije uspio vidjeti, došlo je do prekršaja u kaznenom prostoru, mađarski sudac najprije je pokazao kako prekršaja nema, nakon što je snimku pogledao korigirao se i dosudio penal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.