Bez kalkulacija protiv Španjolske: Kako izbjeći Norvešku u polufinalu?

Foto: fah

Jedan od najboljih hrvatskih rukometaša na ovom Europskom prvenstvu, Luka Cindrić, propustio je utakmicu protiv Češke zbog ozljede, možda neće igrati ni sutra protiv Španjolske, no, trebao bi biti spreman za ono najvažnije polufinale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako smo već pisali Cindrić je u intervjuu za Mundo Deportivo kazao je kako će Hrvatska protiv Španjolske ići na pobjedu jer je važno da s prvog mjesta ode u polufinale.

Zašto je to toliko bitno?

Prvo mjesto u grupi donosi i, uvjetno rečeno, lakši put prema finalu, lakšeg protivnika u polufinalu. Naime, vrlo vjerojatno će prvo mjesto u grupi s kojima će se susresti Hrvati i Španjolci zauzeti vrlo jaka Norveška.  Trebalo bi, ako će to ikako biti moguće, izbjeći Norvežane u polufinalu, iako su i ostali potencijalni protivnici Hrvatske u polufinalu vrlo jaki, poslije poraza Mađarske protiv Švedske, a nakon što su Slovenci nadigrali Portugalce izgledno je da će drugi iz naše skupine igrati protiv Norvežana.  Norveška je sjajna reprezentacija, i kao momčad i individualno izgledaju sjajno na ovom turniru, pobjeđuju sve redom te mnogi smatraju kako su upravo oni, uz Španjolsku, glavni favoriti za zlato.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cindrić smatra da bi Hrvatska trebala punom snagom, ne štedeći se za polufinale, igrati protiv Španjolaca i tako ostati neporažena i nakon ovog derbija te bez sumnje najtežeg protivnika protiv kojeg smo dosad igrali na Europskom prvenstvu.

“Nama je važno da budemo prvi u skupini. Prvo mjesto možda neće imati utjecaja u polufinalu, jer sve četiri ekipe koje se nađu tamo željet će zlato, no utakmice protiv Španjolske uvijek su posebne”, izjavio je 26-godišnji Luka Cindrić, inače igrač Barcelone, za Mundo Deportivo.

Cindrić će se naći protiv Španjolske s Alexom Dušebajevim, s kojim je igrao prošle godine u Kielcu, a prije toga su igrali zajedno i u Vardaru gdje su osvojili 2017. Ligu prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Alex je dobar igrač, odlična osoba i moj prijatelj, no sutra to prijateljstvo neće utjecati na nas. Za Španjolsku igra puno mojih suigrača, i bivših suigrača, no ne sumnjam da će sutra izgubiti”, smatra Luka Cindrić.

Hrvatska i Španjolska neporažene su reprezentacije u dosadašnjem dijelu turnira, a susrest će se u utakmici koja će, kako smo i spomenuli, odlučiti o prvom mjestu u grupi. Španjolci brane naslov osvojen prije dvije godine u Hrvatskoj i peti će put zaredom igrati u polufinalu europskih prvenstava, što je zaista impresivan podatak.

“Prošle godine na Svjetskom prvenstvu bio sam ozlijeđen, no na Europskom prvenstvu u Hrvatskoj imao sam prilike puno igrati. Godine prolaze, a ja sam sve bolji. Imam više iskustva, također smatram da sam izrastao kao igrač, a to utječe kada igram za Hrvatsku”, kazao je Cindrić, koji, kako smo već spomenuli, nije igrao u prošlom kolu protiv Češke kako bi se odmorio za nastavak izuzetno napornog natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Prvenstvo nam je dalo takvu mogućnost, da se odmorimo mi igrači koji smo na terenu proveli više vremena, a da drugi dobiju priliku. No svi smo spremni za igrati protiv Španjolske”, zaključio je 26-Cindrić.

Iako neki hrvatski mediji smatraju da bi izbornik Lino Červar trebao odmoriti neke igrače i protiv Španjolske sami igrači, srećom, drugačije razmišljaju, porazi nikada ne pridonose stvaranju dobre atmosfere, pa tako tome ne bi pridonio ni poraz od Španjolaca, koji će biti pravi test, indikator stvarne hrvatske vrijednosti u ovom trenutku. Bez obzira kako samo prvenstvo završilo već i ovo što su do sada napravili izabranici Line Červara velika je stvar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.