Bijač se oporavio, Barakude u srijedu prema Parizu

Foto: snimka zaslona

U kasnim poslijepodnevnim satima ponedjeljka, 22. srpnja, u Zagreb su na završno okupljanje uoči odlaska u Pariz na Olimpijske igre, došli najbolji hrvatski vaterpolisti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već u nedjelju navečer prvi je u Zagreb stigao vratar i kapetan momčadi Marko Bijač, koji je zbog ozljede leđa propustio zadnju pripremnu utakmicu u Šibeniku protiv SAD-a. U Zagrebu je odmah po dolasku odradio još malo terapije, a u nedjelju ujutro je već pojedinačno trenirao. S Bijačem bi trebalo sve biti u redu do prve utakmice u nedjelju, 28. srpnja protiv Crne Gore, a na olimpijskom turniru but će kapetan Barakuda:

– Sigurno da mi je to velika čast. To su moje treće OI i sretan sam što ću imati priliku iskusiti i taj osjećaj. No to je sporedno, najvažnije ja da ostanemo zdravi do Igara. Bogu hvala, zadnjih par dana svi smo zdravi. Ja sam imao manjih problema s leđima pa sam preskočio ovu utakmicu u Šibeniku, no naš liječnički tim odlično se snašao i brzo su me vratili u bazen. Dobro se osjećam i bit ću spreman za turnir, rekao je Bijač.

– Napokon je došao taj dan, nakon dugih priprema, svega što je nosio protekli period, došao je dan odlaska u Pariz. S nestrpljenjem očekujemo da napokon krenemo, rekao je izbornik Ivica Tucak, dodavši:

– Danas ćemo još napraviti jednu dodatnu analizu naše igre, u kontrolnoj utakmici nije baš sve bilo na nivou, ali to nije bilo ni za očekivati. Od dolaska sutra u Pariz potpuno se okrećemo Crnoj Gori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Završene su pripreme, mislim da smo ih dosta dobro odradili i da možemo biti zadovoljni. Već se lagano pripremamo za Crnu Goru. Svjesni smo važnosti turnira i koliko će biti teško, no iskusni smo i nadamo se uspjehu. Ono što nas je uvijek krasilo je to zajedništvo i obiteljska atmosfera, to uvijek naglašavamo. To je dodatan plus i na to možemo biti itekako ponosni, naglasio je Maro Joković.

Hrvatski vaterpolisti putuju u Pariz u srijedu nakon što danas još odrade prijem kod predsjednika RH Zorana Milanovića, piše HRT

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.