Bijela kuća: Đoković i ilegalni migranti nisu isto

đoković australije sad
Foto: fah

Tisuće necijepljenih migranata ulazi na teritorij SAD-a, ali jedan od najboljih tenisača svijeta Novak Đoković ne može. Zašto je to tako zanimalo je novinare na konferenciji za medije u Bijeloj kući.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reporter Fox Newsa Peter Doocy postavio je zanimljivo pitanje administraciji Joe Bidena:

– Kako je moguće da je dopušten ulazak u zemlju necijepljenim migrantima, ali tenisaču svjetske klase nije?

Da ih je sve zateklo ovo pitanje svjedoči odgovor glasnogovornice Bijele kuće Karine Jean-Pierre:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Američka vlada ne može raspravljati o detaljima individualnih slučajeva. Zbog privatnosti naša Vlada nema namjeru komentirati medicinske informacije o tom tenisaču.

Odgovor glasnogovornice američkog predsjednika nije se svidio reporteru te je još jednom istakao nepravdu prema srpskom tenisaču:

– Netko necijepljen ne može ući u avion, ali zato tisuće takvih dolaze u Arizonu i Texas, njima je dopušten ostanak. Točno to se događa, svakoga dana tisuće migranata ulazi u zemlju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Đokoviću je zabranjen nastup i na US Openu, posljednjem Grand Slamu ove sezone. Američka vlada nije htjela napraviti iznimku u njegovu slučaju te mu dopustiti ulazak u zemlju. Ta odluka je bila poznata već neko vrijeme, a službenu potvrdu dobila je prošli četvrtak, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.