Bild ne može bez Nike Kovača: Senzacija na pomolu, hrvatski trener preuzima Borussiju iz Dortmunda?

epa07887235 Niko Kovac, head coach of Bayern Munich reacts during the UEFA Champions League Group B soccer match between Tottenham Hotspur and Bayern Munich in London, Britain, 01 October 2019. EPA/ANDY RAIN

Dok je bio na klupi Bayerna, i klubu iz Muenchena donio dvostruku krunu prošle sezone, njemački mediji natjecali su se tko će o njemu pisati što je negativnije moguće. Ruku na srce od početka mu nisu pružili pravu šansu, podcjenjivački su dočekali Hrvata koji eto ”nije tako dobar trener jer nije Španjolac i nema ugovor od kojeg boli glava”, kao što to ima Pep Guardiola. Naravno, govorimo o bivšem hrvatskom izborniku Niki Kovaču, koji je kao trener Bayerna svakodnevno bio meta njemačkih medija, Bilda prije svih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I sad kad je otišao ponovno im je zanimljiv, što je i dobra vijest, znači da ipak nije sve tako crno kako su pisali, ostavio je Niko trag u Bayernu i navodno zainteresirao Borussiju Dortmund, klub koji je najveći konkurent Bavarcima u borbi za trofeje posljednjih godina. Naime, kako piše Bild, koji je prvi objavio da je Niko Kovač dobio otkaz u Bayernu, doduše, malo prije toga su pak objavili kako ipak neće dobiti otkaz, hrvatski stručnjak jedan je od potencijalnih kandidata za preuzimanje klupe ponajboljeg njemačkog kluba. S obzirom kako je donedavno Niko bio na klupi najvećeg rivala kluba iz Dortmunda, Bayerna, bila bi to uistinu prava senzacija, u koju realno govoreći malo tko vjeruje, uključujući i sami Bild.

Prema pisanju Bilda u Dortmundu su nezadovoljni načinom na koji klub vodi aktualni trener Lucien Favre, navodno je Favre dobio ultimatum: ili pobjede u Barceloni i Berlinu ili otkaz! Nakon čega je u mediji procurio i popis potencijalnih kandidata za klupu Borussije Dortmund, koja je prošle sezone završila na drugom mjestu Bundeslige.

Bild navodi kako je predsjednik Borussije Hans-Joachim Watzke veliki obožavatelj hrvatskog stručnjaka, no kao otegotna okolnost nameće se Kovačev odnos s bivšim igračem Bayerna i njemačkim reprezentativcem Matsom Hummelsom koji je zbog Hrvata i pobjegao u Dortmund, prenose s druge strane Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navodno su kandidati za trenera Borussije, uz Niku Kovača, Roger Schmidt (trenirao Paderborn, RB Salzburg i Bayer Leverkusen), Ralf Rangnick (Stuttgart, Hannover, Schalke, Hoffenheim, i RB Leipzig) te Mauricio Pochettino, inače u prošloj sezoni finalist Lige prvaka s Tottenhamom. Upravo je Niko Kovač pridonio otkazu koji je Pochettino dobio u Tottenhamu s obzirom kako je s Bayernom deklasirao Spurse 7:2 u Ligi prvaka, i to na terenu Tottenhama. Tada se činilo kako nitko više ne može srušiti Kovača, no, samo nekoliko tjedana kasnije hrvatski stručnjak dobio je otkaz.

Reakcije navijača Borussije na društvenim mrežama očekivano su podijeljene: jedni smatraju da je Niko odličan trener, ali da ne treba unositi dodatni nemir u svlačionicu ako on nekim igračima ne odgovara, dok drugi naglasak stavljaju na činjenicu da hrvatski strateg ”nije bio dovoljno dobar ni za Bayern.”

Doista, mediji mogu učiniti puno na stvaranju lošeg imidža, a Niki Kovača nisu bili skloni od samog početka na klupi Bayerna, no, zato je sve bilo u redu kad je Niko bio tamo ”gdje mu je i mjesto” kad je vodio ”mali” Eintracht.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.