Bild objašnjava zašto je “Bayernov fenomen” izabrao Hrvatsku

epa09412755 Bayern's Josip Stanisic (C) in action against Moenchengladbach's Lars Stindl (R) during the German Bundesliga soccer match between Borussia Moenchengladbach and Bayern Muenchen in Moenchengladbach, Germany, 13 August 2021. EPA/SASCHA STEINBACH CONDITIONS - ATTENTION: The DFL regulations prohibit any use of photographs as image sequences and/or quasi-video.

Dvadesetjednogodišnji Josip Stanišić vjerojatno će zaigrati za Hrvatsku u predstojećim kvalifikacijskim utakmicama za SP 2022. godine, a njemački Bild objavio je velik članak o mladiću koji je rođen u Muenchenu, no odbio je Njemački nogometni savez i izabrao Vatrene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stanišića je u prvu momčad Bayerna priključio bivši hrvatski izbornik Niko Kovač, a dobio je veliku priliku ozljedom Pavarda početkom ove sezone i objeručke ju je zgrabio. Od tada igra ili u startnoj postavi Bavaraca ili redovno ulazi s klupe.

– Sretan sam i ponosan. Velika je čast dobiti poziv izbornika hrvatske A reprezentacije. Ostvario mi se san, jer sam oduvijek želio igrati za Hrvatsku. Od prvog treninga maksimalno ću se zalagati kako bih opravdao ukazano povjerenje, a nadam se da će Hrvatska u ove dvije utakmice ostvariti maksimalan učinak i napraviti još jedan korak prema plasmanu na Svjetsko prvenstvo u Katar, rekao je Stanišić, koji je ove sezone skrenuo na sebe pozornost izborivši se za status prvotimca u redovima bavarskog nogometnog giganta.

Bild otkriva kako ga otac Damir prati kroz cijelu karijeru, čak i kad ne bi smio, a naglašava i da je upravo on bio ključan u nagovaranju svog sina da izabere Vatrene. Josip je dobio poziv za rujanske utakmice U-21 reprezentacije, no tada nije nastupio zbog ozljede, a sada ga je odlučio pozvati i Zlatko Dalić u seniorsku selekciju za listopadske utakmice s Ciprom i Slovačkom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stanišić je polivalentan nogometaš, priliku u prvoj momčadi Bayerna dobio je ozljedom desnog beka Pavarda, no odličan je i kao stoper, a većinu juniorske karijere razvijao se kao zadnji vezni. U studenom 2018. odigrao je na turniru u Kataru dvije utakmice za mladu reprezentaciju Njemačke protiv Nizozemske i Armenije, no od tada nije zaigrao za “Elf”, pao je u sjenu dok ga nije zamjetio novi trener bavarca Julian Nagelsmann, pa je u dva i pol mjeseca skupio sedam nastupa za Bayern, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.