Bilić: Ponosan sam na našu izvedu, to je dokaz da smo na dobrom putu

Bivši hrvatski nogometni izbornik Slaven Bilić na klupi West Ham Uniteda ostvario je treću pobjedu u posljednjoj utakici 5. kola engleskog prvenstva igranoj u ponedjeljak navečer, svladavši na domaćem terenu Newcastle United s 2:0 (1:0).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oba gola za West Ham postigao je Francuz Dimitri Payet, najveće Bilićevo pojačanje od kako je on preuzeo West Ham. Prvi pogodak Payet je postigao prekrasnim udarcem s vrha kaznenog prostora u desne rašlje nemoćnog vratara Krula, dok je za drugi pogodak zaslužan Vicotr Moses, također ovoljetno pojačanje, koji je povukao kontru, prošao dvojicu braniča, savladao Krula i pogodio gredu, no na loptu je pravovremeno natrčao Payet i pogodio za konačnih 2:0.

“Potpuno smo zaslužili tri boda, bili smo bolji od početka, postigli smo gol u pravo vrijeme, a takvi golovi uvijek daju samopouzdanje. Newcastle nas je pritisnuo tek na kraju prvog poluvremena”, rekao je Bilić.

Novi član West Hama, bivši hrvatski reprezentativni napadač Nikica Jelavić pobjedu “čekićara” odgledao je s klupe za pričuve, iako ga je Bilić još u 22. minuti poslao na zagrijavanje. Pred kraj utakmice Bilić se odlučio za Andyja Carrolla, povratnika nakon velike ozljede umjesto našeg Jelavića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ponosan sam na našu izvedbu u drugom dijelu, bili smo čvrsti, dobri na lopti, dobri u kontranapadima. To je dokaz da smo na dobrom putu i da smo dobro radili tijekom prijelaznog roka”, dodao je Bilić, te je pohvalio 27-godišnjeg veznjaka Payeta koji je došao iz Marseillea.

“Payeta sam htio od početka. On nije samo igrač koji odlučuje utakmice, nego suigrači uz njega bolje igraju. Najvažnije je u nogometu imati igrače koji nisu samo individualci, nego i druge oko sebe čine boljima”, ocijenio trener West Hama.

U subotu ga čeka gostovanje kod vodećeg Manchester Cityja, koji ima maksimalnih 15 bodova te još uvijek nije primio pogodak ove sezone. Bilić je oprezan, iako je na gostovanjima pobijedio Liverpool s 3:0 i Arsenal s 2:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Jako smo zadovoljni, no iskreno, Manchester City igra najbolji nogomet u zemlji i nemaju puno slabosti. Kada sam preuzeo West Hamu nisam zadao ciljeve glede plasmana. Naš cilj je stvoriti dobru momčad koja zna držati loptu. Cilj nam je igrati dobro čime ćemo stvarati prilike, a onda ćemo vidjeti hoćemo li biti peti ili 15. Uz malo sreće trebali bi imati dosta bodova” – rekao je Bilić uoči gostovanja na Etihadu.

West Ham je s nova tri boda stigao na peto mjesto ljestvice s devet bodova, koliko ima i šesti Crystal Palace, dok je Newcastle ostao u zoni ispadanja s dva boda, u društvu Stoke Cityja i Sunderlanda.
Vodi Manchester City s maksimalnih 15 bodova, drugi Leicester City ima 11, a slijede Manchester United i Arsenal sa po 10.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.