Bilić startao pobjedom, Andorci mu zamjerili ‘manjak poštovanja’

Foto: whufc.com

Slaven Bilić sinoć je predstavljen na ispunjenom Upton Parku, gdje je njegov West Ham bez većih problema savladao goste iz Andore, FC Lusitans s 3:0 u sklopu 1. pretkola kvalifikacija za Europsku ligu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši hrvatski izbornik oduševljen je dobrodošlicom, a svoj trenerski debi na klupi West Hama odgledao je s tribina stadiona, što nije najbolje “sjelo” treneru gostujuće momčadi, koji se našao uvrijeđen (iako iskreno nema razloga op.a.) jer mu kolega s druge strane nije sjedio na trenerskoj klupi.

Slaven Bilić je pokazao manjak poštovanja jer nije bio na klupi. To me rastužuje, pogotovo u zemlji koja je izmislila fair-play. Očito je mislio da naš klub nije dovoljno važan, možda je mislio da je on Jose Mourinho, “The Special One” – rekao je trener Lusitansa Xavi Rooura.

Vjerojatno je Bilić osvojio puno trofeja pa misli da je on “The Special One”. Nadam se minimumu od West Hama, a to je da se ovako nešto ne ponovi. On je trener West Hama i treba biti na klupi. Slaven Bilić, “The Special One” treba doći u Andoru“- zaključio je ljutiti Roura, koji je uspoređujući Bilića s Mourinhom pokušao isprovocirati hrvatskog trenera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bez obzira na njegove komentare, Slaven Bilić je ostao miran te je odgovorio zašto se odlučio na takav potez, da premijerni nastup svoje momčadi gleda s tribina. Prije toga pohvalio je svog pomoćnika na klupi, ali i momčad koja je odigrala jako dobro svoju prvu natjecateljsku utakmicu u novoj sezoni.

Za početak želim čestitati Terryju Westleyju kao i svim igračima naravno. Mislim da su odigrali jednu jako dobru utakmicu. Bila je to dobra utakmica uz sjajnu atmosferu na tribinama” – rekao je Bilić za službenu stranicu kluba.

Osvrnuo se trener West Hama i na dobrodošlicu navijača: “Također bi se zahvalio na sjajnom prijemu, bilo je fantastično. Bilo je čudesno. To je za mene nevjerojatan trenutak, jedva čekam utakmice na našem stadionu ove sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezano za Andoru i protivnika te trenera Rouru, Bilić je izjavio: “Razmišljao sam o najboljem načinu kako pripremiti prvu momčad koja je na pripremama u Irskoj te kako odraditi ovu utakmicu. Ni u kojem slučaju nisam htio omalovažiti našeg protivnika, jer ih u svakom pogledu respektiram.

Dodao je kako planira provesti vrijeme s prvom momčadi koja je u Irskoj na pripremama sve dok ne prođu Lusitans, a veliko povjerenje ima u pomoćnika Terryja Westleyja koji inače vodi U-21 momčad, čijih je nekoliko igrača nastupilo protiv Andoraca. Uostalom, Westley je već tri tjedna s momčadi i poznaje ju bolje nego li sam Bilić.

Pogotke za West Ham postigli su Senegalac Diafra Sakho dva puta i kapetan James Tomkins.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj tekst je sufinanciran sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.