Bišćan: Pustite me da uživam; Leko: Čovjek raste u problemima

Foto: snimka zaslona

Dinamo je završio sezonu preokretom protiv Gorice, a Hajduk osmom utakmicom u nizu bez primljenog pogotka. Prvak i drugoplasirana momčad i sljedeće bi sezone trebale biti glavni konkurenti za naslov prvaka, i to izvjesno s istim trenerima, Igorom Bišćanom i ivanom Lekom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dok je Bišćan, očekivano, bio više u slavljeničkom raspoloženju, Leko je ozbiljnije najavio korake za još bolje izdanje svoje momčadi sljedeće sezone.

Devet utakmica, šest pobjeda, tri remija na klupi DInama?

– Već sam komentirao, sve je jako dobro, iz moje perspektive je od prvog dana do danas bilo sve jako dobro. Dečki su bili fenomenalni, svojim ponašanjem i igrama su pozvali ove ljude, da imamo jako lijepu večer i ovakvu proslavu, kakvu klub poput Dinama zaslužuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što je morao promijeniti kad je došao?

– Nemojte ta pitanja, dečki su glavni, dečki su odlučili da to jednostavno nije dovoljno dobro, da nije na njihovom nivou, pokazali su da su najbolji kad su na svom nivou. Čestitke njima i svima u klubu, biilo je lijepo i treba uživati u ovoj večeri.

Koliko je ova momčad daleko od maksimuma i od onoga što očekuje Dinamo?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Uh, stvarno ste krenuli s ozbiljnim pitanjima, pustite me da uživam, o tome ćemo za koji dan, zaključio je trener Dinama.

Ovo je ozbiljan Hajduk, koji zna igrati na rezultat i pobjeđivati

– Rezultatski smo napravili svoje. Mogao bih to podijeliti na prvih šest i drugih 13. Drugi Kup je, da se ne lažemo, veliki uspjeh kad gledamo zadnjih 15 godina. No, što mi je jako drago, mi smo svi jako ambiciozni smo, ne zadovoljavvamo se malim stvarima, želimo više, želimo puno, resetirat ćemmo se i sve ćemo napraviti da budemo još bolji sljedeće sezone, najavio je nakon zadnje utakmice sezone trener Hajduka Ivan Leko.

Došao je kao trener koji voli ofenzivu, a završio je sezonu s osam utakmica bez primljenog gola…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Mi smo u ovih pet mjeseci jako napadački napredovalli, stvaramo više šansi, otišli smo 20 posto više. Osam utakmica bez primljenog gola je puno. Ja bih bio ponosniji da u svakoj zabijemo tri – četiri, ali osobina ekipa pobjednika je obrambena stabilnost, onda možeš više napadati. To se danas vidjelo, uz stabilnost u obrani čekali smo naše momente da napadnemo koje smo iskoristili.

 

Kako ići prema boljem Hajduku?

 

– Čovjek raste u problemima, kad ti sve ide ne možeš rasti, opustiš se i misliš da si majstor. Imali smo puno problema, narasli smo i adaptirali smo se. Ovo je sad jedan ozbiljan Hajduk, koji zna igrati na rezultat, koji zna pobjeđivati. Znamo kojim putem idemo, bit će i promjena, jer ako želiš rasti dolaze i promjene, jako se veselimo početku sljedeće sezone, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.