Bišćan razočaran: Puno se priča, a malo toga se realiziralo

Zagreb, 15.8.2023.- Prva utakmica 3. pretkola nogometne Lige prvaka Dinamo Zagreb - AEK na stadionu Maksimir. Na fotografiji Igor Bišćan, Matias Jesus Almeyda. foto HINA/ Daniel KASAP/ ua

Trener Dinama Igor Bišćan bio je vidno razočaran nakon poraza u prvoj utakmici trećeg pretkola Lige prvaka od grčkog AEK-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Moram čestitati AEK-u na zasluženoj pobjedi. Koliko god možemo žaliti za boljim rezultatom, posebno nakon prvog poluvremena kad je sve izgledalo jako dobro. Nogomet je okrutan, moraš 90 minuta biti čvrst i ozbiljan i iskoristiti prilike kad si nadmoćan. Težak poraz i suočenje s realnošću. Prvo poluvrijeme smo bili odlični i hrabri, ali kako je drugo poluvrijeme išlo, tako je kvaliteta padala i na kraju smo izgubili utakmicu, rekao je Bišćan pa nastavio:

– Pad u drugom poluvremenu? Nemamo dužinu u momčadi da bismo mogli držati taj nivo igre 90 minute. To je činjenica koja nas prati od priprema, ali to se još vidi protiv ovakvih protivnika. Nismo u stanju igrati cijelu utakmicu kako smo igrali 45 minuta ili sat vremena. Kad Ivanušec izađe nismo ista momčad, kad Petković padne sa snagom i kad vezni igrači padnu fizički, nemamo rješenja za isti nivo igre.

Uzvratni dvoboj je na rasporedu u subotu, 19. kolovoza, s početkom u 20.45 sati, na AEK Areni u Ateni.

– To će biti nešto sasvim drugo. Bit će ratna zona, neprijateljsko okruženje u doslovnom smislu te riječi. Više od 30 tisuća ljudi željnih zadovoljštine za sve što se dogodilo. Ali, što je, tu je. Dat ćemo sve od sebe, tu nemam što dečkima nemam što zamjeriti. Napravit ćemo sve da prođemo, ali bit će izuzetno teško, rekao je Bišćan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Je li ljut na Upravu zbog pojačanja?

– Sigurno da treba reagirati. Ne samo oni. Ako želimo igrati nogomet određene kvalitete i bit konkurentni na ovom nivou, igrati na dva kolosijeka, ovo neće biti dovoljno. Puno se priča, a malo toga se realiziralo. Ne znam što će biti dalje, a do tada ćemo se boriti. Ne bih htio da ispadne da se žalim. Već je kasno, trebali smo imati igrače prije mjesec i pol dana. Prvo poluvrijeme smo bili baš dobri i ozbiljni, opasni smo bili prema naprijed, nisu uspjeli previše toga napraviti, a radi se o dobroj ekipi. Šteta da se to tako završi, zaključio je Bišćan.

Kazao je da mu je teško bilo gledati sudačku nadoknadu jer je izgledalo kao da će primiti i treći pogodak. Pohvalio je publiku, ali izrazio žaljenje što im nisu podarili pozitivan rezultat, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.