Bivši hrvatski reprezentativac: S Turskom čovjek nikad ne zna, ali vjerujem da će sve dobro proći

Foto: fah

Bivši hrvatski reprezentativni vratar Mario Galinović rođen je u Osijeku, upisao je dva nastupa za Vatrene, a nedavno je iz Turske preselio u Wales.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povodom kvalifikacijskih utakmica Hrvatske protiv Turske i Walesa, Galinović se iz Cardiffa javio za Sportske minute Hrvatskoga radija, a njim je razgovarao Dameo Ramić-Kovačić.

– S Turskom čovjek nikad ne zna, imaju novog izbornika tako da će sigurno biti i nekih promjena, ali mislim da smo bolji i samo to trebamo pokazati na terenu. Vjerujem da će sve proći dobro u Osijeku, gdje po običaju možemo očekivati veliku podršku reprezentaciji, kaže Galinović (45), koji je početkom godine bio trener vratara u turskom Gaziantepu, upravo u periodu kad je taj grad teško stradao u razornom potresu, a nakon svega zajedno s ostatkom stožera preselio u redove člana Championshipa, velškog Cardiffa.

– Ovdje je sve top, puno lakše za rad nego u Turskoj ili Grčkoj gdje sam prije boravio. Što se njihove reprezentacije tiče, utakmica s Hrvatskom bit će im zadnji vlak za Euro, za razliku od naše ekipe koja Euro već tamo može osigurati. Također im nedostaje nekoliko važnih igrača (op.a. kapetan Aaron Ramsey, Brennan Johnson …), pa vjerujem da uz pravi pristup nećemo imati problema. Sigurno nas čeka pun stadion, odlična atmosfera i dobar teren, dakle svi preduvjeti za dobar nogomet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galinović smatra da usprkos problemima s ozljedama, osobito u napadačkoj liniji, Vatreni mogu opravdati status favorita kvalifikacijske skupine.

– Vjerujem da mogu, imamo širok kadar, izbornik sigurno dobro zna situaciju i vjerujem da se izostanci neće osjetiti, zaključio je nekadašnji vratar Osijeka, Kamen Ingrada i Panathinaikosa, s dva nastupa za Vatrene čiji je pričuvni vratar bio na Euru 2008.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.