Bivši Vatreni najavio dvoboj Francuza i Hrvata u Parizu: ”Ako je pristup pravi možemo se nositi sa svima u svijetu”

Foto: fah

Kako smo već više puta najavljivali hrvatska nogometna reprezentacija večeras u Parizu, a u sklopu 2. kola Lige nacija, igra protiv vrlo jake, ali i nekompletne, Francuske. Primjerice, zbog koronavirusa neće biti sjajnog Mbappea.  Nažalost, ni Hrvatska neće biti kompletna, izostat će kapetan i najbolji igrač Vatrenih Luka Modrić, a neće biti ni Šime Vrsaljka, Ivana Rakitića

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, Francuzi su favoriti, tim prije što je Hrvatska doživjela prije nekoliko dana težak poraz u Portu od Portugala, kao ni Portugal tako ni Francusku naša reprezentacija nikad nije pobijedila.

Svojevrsnu reprizu Svjetskog prvenstva u Rusiji za regionalni Sportklub je najavio bivši hrvatski reprezentativac, ”originalni” Vatreni iz devedesetih i bivši pomoćnik Slavena Bilića iz hrvatske reprezentacije, Nikola Jurčević.

“Ne treba se ponavljati, ali jasno je da je Portugal bila najgora utakmica u eri Zlatka Dalića. Izgledali smo razbijena vojska od početka do kraja utakmice i Portugalci su izgledali kao da su za tri klase bolji od nas. Gotovo svaki napad je bio velika opasnost za naša vrata i to je nešto što je i mene iznenadilo kod Portugalaca. Ta njihova kombinatorna igra za koju Hrvatska nije imala rješenja”, kazao je Jurčević te je dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ako ćemo iskreno, imam dojam da smo preopušteno ušli u utakmicu. Igrači su izgledali kao da su mislili da zato što se radi o Ligi nacija da će Portugal krenuti lagano u utakmicu, ali dogodilo se potpuno suprotno. Gledajte, Hrvatska ima jednu specifičnost, a to je motivacija i pristup. Ako je pristup dobar, možemo se nositi sa svima u svijetu, međutim ako je pristup loš kao protiv Portugala onda smo prosječna reprezentacija. To je nešto što kod velikih reprezentacija nećete vidjeti.”

Jurčević je poslije ”analize” poraza protiv Portugala najavio i ono što bi se večeras moglo događati protiv Francuza. Nažalost, ”Jura” nije previše optimističan.

“Mislim da će danas biti lakše, a razlog je to što Francuzi ne igraju tako kombinatorno kao Portugalci. Oni su ekipa koja nemaju inicijativu u utakmici, često puštaju protivnika i onda pokušavaju preko svojih vrhunskih pojedinaca riješiti utakmicu. Još jedan razlog zašto mislim da neće biti loše kao neki dan je činjenica da se Hrvatska uvijek nakon teškog poraza predstavi u dobrom svjetlu. Sjetimo se kako je bilo nakon poraza 6:0 protiv Španjolske, mjesec dana poslije u Zagrebu smo ih pobijedili. Pomoći će naravno što će u prvom sastavu biti bitni igrači poput Brozovića i Perišića i vjerujem da će Hrvatska večeras izgledati bolje.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.