Bjelica komentirao nastavak HNL-a: ‘Lokomotiva je ozbiljna momčad koja bi mogla biti broj dva u hrvatskom nogometu’

Foto: fah

Nenad Bjelica, bivši trener Dinama, u razgovoru za Sportske novosti govorio je o nastavku HNL-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako vidi prve utakmice?

“Vidio sam, prije svega, dobar nogomet. U obje utakmice. S obzirom da su prazne tribine, da je bila duga pauza, to je dobar nogomet. Sad kad gledam Bundesligu bez publike, onda taj njihov nogomet u tim uvjetima i ne izgleda toliko bolji od našeg. I što se tiče ritma i svega ostaloga, možemo biti zadovoljni kvalitetom”, komplimentira Bjelica.

“Lokomotiva je ozbiljna momčad i to već dugo vremena. Tu ima igrača koji mogu igrati bilo gdje u Hrvatskoj. Isto tako, Tomić je trener s najduljim stažem u HNL-u i vidi se što može napraviti trener kad ima dugo momčad na okupu. On je izbacio nove igrače Tucija, Mersinaja, Cokaja, Jakića, Tolića… Kvaliteta i ruka trenera je na razini Rijeke, Hajduka i Osijeka, Lokomotiva je dio tog društva. S time da Lokomotiva nema nikakav pritisak. Tu je i Sammir, koji jednim potezom može odlučiti utakmicu. Lokomotiva igra dobar nogomet, dosta je brzih, kvalitetnih, tehnički dobrih igrača. Bez Budimira možda nedostaje malo kvalitete u završnici, ali s njim bi se Lokomotiva mogla približiti čak i Dinamu. S još jednim pravim napadačem, uz trenera kojeg imaju, bili bi broj dva u hrvatskom nogometu”, smatra on.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ne bih rekao da je Osijek razočaranje. Minute su ga dijelile do finala Kupa, još može biti drugi i ja mu to iskreno i želim, kao navijač. Imali su Osječani jako dobre faze i utakmice protiv velikih momčadi, zakazali su u nekoliko utakmica protiv slabijih momčadi i tu su izgubili šansu da već sad budu nekoliko bodova ispred konkurencije. Pobijedili su Dinamo, Hajduk, imali su dobrih utakmica i igrali jako dobar nogomet. Ali, prvenstva se osvajaju na malim utakmicama, tako i drugo mjesto. Tu je Osijek bio slabiji i izgubio korak, ali vjerujem da još može dohvatiti drugu poziciju”, priča o Osijeku koji je izgubio od Rijeke u polufinalu Hrvatskog kupa.

Mirko Marić je na dobrom putu da bude najbolji strijelac lige, može li ga tko ugroziti?

“Oršić je bio naš najkonstantniji igrač od svih napadača, nije imao oscilacije. Zabio je preko 30 golova u nepune dvije sezone, za jednog krilnog igrača to su odlične brojke. Ako Dinamo bude na visokoj razini u ovih 10 utakmica, a nema razloga da ne bude, on se može uključiti u borbu za najboljeg strijelca. Mentalitet ima, kvalitetu ima, kao i momčad koja ga gura”, dodaje Bjelica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.