Bjelica kritizirao Dalića: ‘U sedam mjeseci nisam razgovarao s njim o igračima Dinama!’

Foto: fah

Dinamo je u subotu počeo pripreme za europsko proljeće. Prvog dana na terenu je bilo 34 igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Imamo dosta toga na čemu trebamo raditi, između ostaloga na igri s posjedom lopte, koja jesenas nije bila perfektna. Posebno smo imali problema kada smo napadali protivnika koji se branio s 10 igrača iza lopte, tu također želimo biti bolji. I od prvog smo treninga već krenuli s uigravanjem nekih automatizama. Lopta je kod mene sastavni dio svakog treninga, nema puno suhog trčanja, sve se radi s loptom. Sada smo zbog privikavanja na terene i hladnoću radili 90 posto s loptom, 10 posto bez lopte. Međutim, inače u pravilu sve vježbe radimo s loptom, tako će biti u Turskoj”, rekao je Nenad Bjelica za Sportske novosti.

Što očekuje od susreta s Viktorijom iz Plzena?

“Viktoria je izuzetno iskusna momčad koja u svakom trenutku zna što želi na terenu, nema nervoze, već je momčad cijelo vrijeme fokusirana na svoj cilj. Pojačali su se Česi, imaju dosta igrača starijih od 30 godina, igra im se temelji na dugim loptama na visokog centarfora i radi se o pragmatičnoj momčad. Protivnike smo unaprijed dogovorili. Ima među njima momčadi čiji stil podsjeća na Viktoriju, no ipak se mi u Turskoj nećemo pripremati samo za Viktoriju. Ne možemo čitave pripreme koncipirati tako da se pripremamo za jednog protivnika, a onda kasnije igramo protiv nekog drugog. Pripremamo se prije svega da mi budemo bolji, imamo još prostora za napredak, a Viktoriju gledamo, pratimo, analiziramo kako igraju… Ići će netko iz stožera gledati Čehe na pripremama u Španjolskoj, nismo još odlučili tko. Imamo i prije Plzena dvije potpuno različite utakmice, s Rudešom i Istrom, dakle ne možemo sve pripreme koncipirati samo za Viktoriju”, istaknuo je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo je da je spomenuo i izbornika hrvatske nogometne reprezentacije, Zlatka Dalića.

“Nadam se da izbornik prati naše utakmice i da u njegovoj bilježnici ima pokoje ime iz Dinama, da su naši dečki to svojim igrama već zaslužili. I Oršić i Petković recimo, vraća se sad Moro, Šunjić, Livaković… Imamo mi kandidata i materijala za reprezentaciju, vjerujem da će izbornik Dalić nagraditi naše igrače pozivom”, smatra Bjelica.

“Nažalost, u sedam mjeseci nisam razgovarao s izbornikom u vezi s igračima Dinama! Ali sad postoji šansa da se čujemo”, dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.