Bjelica o suđenju u HNL-u: ‘Osječanin sam, navijam za Osijek, navijao sam i u toj utakmici, ali sve je pretjerano’

Foto: fah

Nenad Bjelica dao je intervju za SN u kojem je najavio nastavk HNL-a, ali i dotaknuo se oko lošeg suđenja već na otvaranju, u polufinalu Kupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Teške su to bile situacije za suca. Da je u četvrtoj minuti isključio Lončara, kao što ga je trebao isključiti, onda bi netko rekao ‘joj, pa uništio je polufinale Kupa’. Mi smo takvi, opet bi se našao neki razlog za polemiku. Druga situacija, ja sam isto prvo mislio da je čisti žuti karton, tek kad pogledaš pet puta onda vidiš da nije bio tako pogibeljan faul. I kod treće situacije u prvih mah izgleda udaranje laktom, što jest, ali onda vidiš da igrač nije ni skočio. Nije to bilo tako radikalno, dvije pogreške na štetu Osijeka, jedna na štetu Rijeke, mislim da se podignulo previše halabuke. Ove izjave poslije utakmice svih odgovornih su stvarno tužne, taj poziv na linč. Bilo je i drugih utakmica i pogrešaka, pa nije bilo takvih polemika”, kaže Bjelica.

“Osječanin sam, navijam za Osijek, navijao sam i u toj utakmici da prođe u finale Kupa, međutim, mislim da je sve to pretjerano. Sudačke pogreške se događaju, bilo ih je u velikim utakmicama i na našu štetu, ali pričati o nekim teorijama zavjerama nema smisla. Moramo se riješiti tog mentaliteta, spominjati bivšu državu nakon 28 godina, to je ružno. Ako se nismo u 28 godina promijenili, nećemo se nikad promijeniti. Pa što se nismo promijenili? Mi smo svi kreatori tog sustava i zato je ružno da se na taj način stvaraju neki alibiji.”, pojasnio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.