Bjelica odgovorio na pitanje koje muči sve navijače: ‘To se neće dogoditi’

Foto: fah

Trener Dinama Nenad Bjelica u razgovoru za Sportske novosti govorio je o ovoj godini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Kad bih gledao, od 1 do 10 dao bih ovoj godini ocjenu 8. Možda i 8,5. Nismo uspjeli ostvariti ono što smo silno željeli, prezimiti u Europi iz Lige prvaka, ostao je žal zbog te činjenice, izgubili smo u finalu Kupa. Međutim, puno toga bila je odlično, napravili smo sjajne stvari. Uvjerljivo smo bili prvaci, sad imamo veliku prednost u HNL-u, igrali smo u Ligi prvaka, dobro smo igrali, pobjeđivali. Još na proljeće smo izbacili Viktoriju Plzen, vratili smo navijače na stadion, puno igrača postali su reprezentativci, a uspjeli smo afirmirati i nove mlade igrače. Dakle, kad se sve zbroji, ipak je to bila uspješna godina”, rekao je.

Što očekivati u 2020.? Prvo ide prijelazni rok.

“Ne mogu vam u ovom trenutku reći što će se događati, tko će otići i hoće li tko doći. To će se rješavati možda i do zadnjih dana siječnja, treba vidjeti i hoće li biti igrača koji žele otići, koji bi htjeli negdje više igrati. Onda, na nekim pozicijama čak i ako netko ode već sad imamo zamjene unutar kluba i momčadi, na nekima bismo trebali nove igrače. Imamo i mlade igrače koji bi ovog proljeća mogli dobiti više prilika. Nema konkretnog odgovora na to pitanje sad, 20. prosinca. Također, može se dogoditi i da nam se ukaže prilika dovesti nekog igrača iako nitko nije otišao. Neki će sigurno na posudbu”, rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Imamo širok kadar, po sadašnjem popisu pripreme bi moglo početi više od 30 igrača, a idealno je da ih imamo 23 plus ovi mladi. No, kažem, prerano je za konačan zaključak.

Dinamo je napravio “boom”, očekuje se da bi njegovi igrači mogli biti tražena roba. Olmo, Petković, Oršić, Moro, Gojak, ima ih još… To su sve igrači koji bi u klub mogli donijeti puno milijuna eura, po umjerenoj računici i više od 100 milijuna”, ističe.

“Neće ni klub dopustiti da svi odu, niti će Dinamo prodati ikoga ako to ne bude ponuda koja će zadovoljiti i igrač i klub. Možda od tih “kapitalaca” ove zime odu dvojica, ali svi oni neće”, poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.