Bjelica otvoreno priznao: Spreman sam biti izbornik

Foto: snimka zaslona

Hrvatski trener i stručni sukomentator u emisiji Qatara posvećenoj Svjetskom prvenstvu Nenad Bjelica dao je zanimljive odgovore na komentare gledatelja HRT-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uoči utakmice s Kanadom ne želi govoriti tko bi trebao biti u prvih 11:

– Tisuću ljudi da pitamo imali bi tisuću različitih ekipa koje bi trebale nastupiti. Ja isto imam svoje mišljenje kako bih, ali to ne znači da bi bila dobitna kombinacija. Treba pustiti izborniku da mirno odluči, da stvarno pošalje na teren igrače koji su najbolji za ovakvog protivnika i u sustavu koji je najbolji.

Nakon utakmice s Marokom ostaje dojam da smo bili bez energije i da su neki igrači odigrali ispod svojih mogućnosti, jedan od njih je i Mateo Kovačić:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Definitivno da Kovačić bolje igra u klubu. To je evidentno, ali mislim da su više problem Kovačića Brozović i Modrić u sredini terena. Njih trojica dosta teško funkcioniraju jer su dosta slični tipovi igrača. Kovačić je puno bolje igrao kad je igrao ili s Brozovićem ili s Modrićem. U ovom sustavu ovi igrači mogu igrati zajedno, igrali smo već i pobjeđivali. Treba onda neke druge stvari malo posložiti da bi ekipa bila u balansu.

Modrić je naš ‘x’ faktor, ali uskoro će nam trebati zamjena za njega:

– Poseban je Luka Modrić, već godinama konstantan, pravi lider momčadi. Ja se nadam da će se uskoro pojaviti jedan novi ‘x’ faktor, jer trebat će to reprezentaciji kada Luka ode. Ovisimo dosta o Luki, ali odigrali smo i dosta kvalitetnih utakmica kad je Luka bio ozlijeđen. Imamo mi kvalitete i u drugim veznim igračima poput Brozovića, Kovačića. Naravno da Luku nije lako nadomjestiti, ali morat ćemo jednog dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još jednom je potvrdio kako nije oduševljen s uvođenjem VAR-a:

– Poznato je moje mišljenje o VAR-u. Nisam baš pristalica VAR-a i ne volim ga baš previše jer mislim da je ubio emociju u nogometu, a i dalje imamo diskusije i različita mišljenja. Mislim da je to napravilo samo još veći cirkus.

Hrvatska je na ovo prvenstvo došla s četiri napadača, ali bez jasne smo ideje tko je prvi napadač i upravo tu izbornik Dalić ima najviše problema. Bjelica nažalost u mladoj reprezentaciji ne vidi tko bi bio spreman preuzeti broj 9:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– U ovom trenutku nemamo spremnog nikoga. Međutim, Šimić, Beljo i Ljubičić, koji igra odlično u LASK-u, mislim da ti igrači u budućnosti mogu biti ti igrači.

Za kraj je otkrio vidi li sebe na izborničkoj funkciji:

– Spreman sam. Nakon 15 godina trenerske karijere, moram biti spreman. Prošao sam sve i svašta, ali trenutno sam fokusiran na klupski nogomet i vidim se u svakodnevnom radu s momčadi. Hoće li doći jednog dana poziv reprezentacije? To će vrijeme pokazati, naravno da bi i meni kao i svakom hrvatskom treneru to bila velika čast.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.