Bjelica uoči derbija unatoč zaraženima ne traži alibi: ‘Dovoljno je 11 zdravih na terenu’

Foto: snimka zaslona

U subotu u 15 sati u Gradskom vrtu igra se veliki derbi, dvoboj drugoplasiranog Osijeka, momčadi koja igra kao preporođena od dolaska na klupu Nenada Bjelice, i vodećeg Dinama. Najavili su ga trener i kapetan Osijeka, Nenad Bjelica i Mile Škorić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osječanima je otegotna okolnost čak pet igrača zaraženih koronavirusom, no trener Bjelica ne traži alibi u tome i najavljuje veliku borbu.

– Igra prvi protiv drugog, u ovom trenutku dvije najbolje momčadi u Hrvatskoj. Vjerujemo da možemo biti na visokom nivou, na nivou koji smo pokazali u zadnjih skoro dva mjeseca, gdje smo pobjeđivali protivnike, osim u ovoj zadnjoj utakmici u Splitu, a gdje smo isti bili blizu pobjede. Dobro smo se pripremili za ovu utakmicu, vjerujem da ćemo u subotu biti na vrlo visokom niovu.

S obzirom na novi proboj korone, koliko to remeti pripremu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Najjednostavnije bi bilo u tome tražiti alibi, ali svi živimo u vremenu u kojem ne znaš tko će biti sutra na treningu, a tko neće biti. Nama je najvažnije na terenu imati 11 zdravih igrača, spremnih da daju maksimum za momčad, a na klupi još njih par koji mogu pomoći momčadi.

Kapetan momčadi iz grada na Dravi Mile Škorić iskazao se prije nekoliko dana i u nacionalnom dresu

– Volio bih završiti s time, moramo se okrenuti Osijeku i prvenstvu te derbiju s Dinamom. Drago mi je zbog te utakmice jer sam dobio puno pozitivnih komentara, ali nije mi drago jer smo dobili puno golova i nesretno izgubili, rekao je Škorić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vodio je borbu s Ronaldom i Felixom, Silvom, a sad ga čekaju izazovi protiv reprezentativnih kolega iz Dinama.

– Da, oni su mi bili nepoznanica, a u subotu me čekaju na drugoj strani kvalitetni igrači iz redova Dinama, no koje ipak poznajem bolje. Spremamo se dobro i nadam se da će biti što više zdravih igrača.

Što očekuje od derbija?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Mislim da ljudi jedva čekaju ovu utakmicu, takav je omjer snaga na ljestvici, nadam se da će derbi opravdati očekivanja. Obaveza nam je nastaviti u dobrom ritmu, Velika šteta da navijači ne mogu na tribinu, mislim da bi imali veliku podršku, ali svima je isto.

Dolaskom Bjelice na klupu Osijeka došao je i novi optimizam u momčad.

– Sve se vidi, naši rezultat i nastupi od dolaska novog stručnog stožera govore sve. Sve je pozitivno i nadamo se da će isto tako biti u subotu, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.