Bjelica: VAR nam nije smio poništiti gol!

kohorta
Foto: fah

Poništeni gol Osijeka iz kaznenog udarca u 11. minuti bit će predmet velikih prijepora. Trener Osijeka Nenad Bjelica objasnio je da se VAR, po njegovom mišljenju, nipošto nije smio uključiti u toj situaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– VAR se nije imao pravo uključiti, nemaju oni što pregledavati snimku kod penala, to je u ingerenciji glavnog suca koji jedini može ponoviti kazneni udarac zbog toga što je igrač ranije ušao u kazneni prostor. Pitao sam četvrtog suca tko je reagirao, on mi je kazao pomoćni sudac, iako se on kod izvođenja kaznenog udarca nalazi na korner liniji. U poluvremenu sam pitao pomoćnika da li je on donio odluku, on mi je kazao da je odluku donio glavni sudac, a glavni sudac mi je kazao da je odluku donio sudački tim, rekao je Bjelica nakon konferencije za novinare na Poljudu nekolicini novinara okupljenih oko njega u hodniku, piše HRT.

Kasnije je i u izjavi za Novu TV rekao nešto slično:

– Nije mi samo jasno zašto je VAR poništio taj jedanaesterac kad to nije njegova nadležnost. VAR ne može poništiti jedanaesterac nego samo glavni sudac, koji ga je poništio nakon minutu i pol. On to može poništiti nakon pet, deset sekundi jer je on to vidio. Međutim, on to nije vidio, a vidio je to VAR. To su te nelogičnosti i ti apsurdi VAR-a o kojima sam pričao u Poljskoj, pa u Dinamu i sad u Osijeku. Žao mi je da se to dogodilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.