Boban i Prosinečki među 50 “najcool” nogometaša

Foto: fah

Zvonimira Bobana i Roberta Prosinečkog britanski nogometni magazin FourFourTwo (FF2) uvrstio je na popis najdojmljivijih nogometaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Objavili su popis 50 nogometaša koji su se svojom pojavom, izgledom i ponašanjem isticali tijekom igračkih karijera. – Od Georgea Besta do Tariba Westa, evo igrača s najviše stila, osobnosti i stava koje smo ikada vidjeli, napisali su Britanci te na taj popis uvrstili Bobana na 30. mjesto, a Prosinečkog na 48, piše HRT.

– Prosinečki je igrao za tri velika kluba: Real Madrid, Barcelonu i Portsmouth. Bio je tehnički nadaren ofenzivni veznjak. Ovaj Hrvat nije se sramio priznati da su mu slabost cigarete i vraćanje u obrani, stoji u opisu Prosinečkog u magazinu FF. Dodali su i izjavu njegova bivšeg suigrača iz Portsmoutha Petera Croucha iz 2017.: – Pušio je prije utakmice, na poluvremenu pod tušem i također poslije utakmice. I to crveni Marlboro.

Za Bobana pišu da je u Milanu proveo preko 10 godina, četiri puta osvojio Serie A i bio član legendarne momčadi Milana koja je “razmontirala” Barcelonu u finalu Lige prvaka 1994.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Četiri godine poslije kao kapetan je Hrvatsku odveo do bronce na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj. Unatoč tome, prva stvar koje se svi sjete kada pomisle na njega jest da je udario policajca, osvrnuli su se u opisu i na nikad odigranu utakmice između Dinama i Crvene zvezde.

Dodajmo da ovaj popis “najcool” nogometaša predvode Johan Cruyff, David Beckham i Andrea Pirlo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.